Πέμπτη 22.02.2024 | Εορτάζουν: Θαλάσσιος, Θαλάσσης, Θάλασσα, Θαλασσινή, Θαλασσιά, Θαλασσία

Μητσοτάκης: Σύντομα η αύξηση του ορίου για τη Golden Visa

ΠΟΛΙΤΙΚΗ09.02.2024 | 4:47 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Οι αλλαγές που εξετάζει η κυβέρνηση για την Golden Visa σε περιοχές που αντιμετωπίζουν οικιστική πίεση – αστικά κέντρα και νησιά – κυριάρχησε στην απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ερώτηση για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης μετά από ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Βουλή στην «Ώρα του πρωθυπουργού».

Όπως είπε ενδεικτικά ο πρωθυπουργός το όριο στις περιοχές με αυξημένη οικιστική πίεση θα μπορούσε να φτάσει και τα 800.000 ευρώ ενώ αντίθετα θα μπορούσε να συζητηθεί το όριο των 250.000 ευρώ για τις περιοχές που βρίσκονται στο άλλο άκρο όπως π.χ. η Πέλλα ή η Κοζάνη.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε επίσης θετικός στην πρόταση να υπάρξει ρύθμιση ώστε τα ακίνητα που αγοράζονται με Golden Visa να διατίθενται μόνο για μακροχρόνια μίσθωση ή για ιδιοκατοίκηση και όχι για βραχυχρόνια μίσθωση.

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν και οι πολιτικές αναφορές με τον πρωθυπουργό να καλεί τον Νίκο Ανδρουλάκη να προτρέψει τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, «να δώσει τα κλειστά ακίνητα του δήμου σε ευάλωτους και όχι σε συλλογικότητες για καταλήψεις» ενώ απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ του είπε ότι «αισθάνομαι ότι η ΝΔ επειδή έχει ασχοληθεί με το ζήτημα σας έχει βραχυκυκλώσει πολιτικά. Δεν περιμένατε από μια κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη να δρομολογήσει με προγράμματα υπέρ των ευάλωτων».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης