Πέμπτη 30.05.2024 | Εορτάζουν: Εμμέλεια, Εμμελεία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Μητσοτάκης: «Θεσπίζεται κατώτατο τεκμαρτό εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ31.10.2023 | 5:22 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην αρχή της εισήγησης του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την φοροδιαφυγή τονίζοντας ότι «Δεν γίνεται 7 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες να δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μικρότερα ακόμα και από τον κατώτατο μισθό.»

Στην συνέχεια, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως από το 2024 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι αποκτούν ένα σημείο αναφοράς για το τεκμαρτό τους εισόδημα, το οποίο δεν θα μπορεί να είναι κατώτερο του βασικού μισθού.

Παράλληλα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες αποκτούν και ένα κίνητρο για τη φορολογική συνέπεια γιατί όσοι παρουσιάζουν κέρδη πάνω από το τεκμαρτό όριο θα απαλάσσονται από το 50% του τέλους επιτηδεύματος.

Η έκπτωση για τους υπόλοιπους θα είναι στο 25%. Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η εφαρμογή του μέτρου αυτού είχε προγραμματιστεί αρχικά για το 2025, αλλά έρχεται νωρίτερα.

Αφού χαρακτήρισε την φοροδιαφυγή «αντικοινωνική στάση», ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι τα χρήματα από τον εντοπσιμό της φοροδιαφυγής θα επιστρέφουν στην κοινωνία και «θα μεταφραστούν σε καλύτερη υγεία, καλύτερες δαπάνες για την παιδεία, καλύτερη ασφάλεια και άμυνα».

Ως προς τα υπόλοιπα θέματα της ατζέντας του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «προχωράμε στην επιδότηση νοικοκυριών που θερμαίνονται με ρεύμα. Είναι παρέμβαση που έχει να κάνει και με την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανακούφιση ενεργειακή φτώχια. Θα υπάρξουν και παρεμβάσεις στο ειδικό τιμολόγιο για πολυτεκνες εικογένειες με μεγαλύτερες εκπτώσεις και χωρίς τα αυστηρά περιουσιακά κριτήρια.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης