Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Μητσοτάκης: Τρία μέτρα για την ακρίβεια μέσω Τικ-Τοκ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ14.10.2023 | 3:21 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Δεν κάνω αυτό το βίντεο για να σας πω ότι έχουμε όλες τις λύσεις για το πρόβλημα της ακρίβειας αλλά για να μοιραστώ μαζί σας τρία νέα μέτρα που πιστεύω ότι θα βοηθήσουν» αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε βίντεό του που ανήρτησε στο Tik-Tok, στο οποίο επανήλθε μετά από καιρό…  Ο πρωθυπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε την ακρίβεια το «πολύ μεγάλο πρόβλημα», ξεκίνησε το βίντεο με τη φράση «έχουμε καιρό να τα πούμε».

Αναφερόμενος στα τρία μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τα εξής:

Με τροπολογία του υπουργείου ανάπτυξης που ήδη έχει ψηφιστεί από τη Βουλή όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ είναι υποχρεωμένα να μας κοινοποιούν τις αυξήσεις που τους κάνουν οι προμηθευτές τους. Κάνει ο προμηθευτής αύξηση, τη βλέπουμε τώρα στο σούπερ μάρκετ; Πρέπει να τη γνωρίζουυμε. Έτσι στους ελέγχους που κάνουμε θα δίνουμε προτεραιότητα σε αυτούς που αυξάνουν τις τιμές τους.

Όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ πρέπει να ανεβάζουν στην πλατφόρμα e-Καταναλωτής καθημερινά τις τιμές για τα φρούτα και τα λαχανικά. Eίναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο το οποίο βοηθά τους καταναλωτές να συγκρίνουν τιμές και να επιλέγουν τελικά τις χαμηλότερες.

Η ταμπέλα με το νούμερο 5. Τι σημαίνει αυτό; Σε λίγο θα πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ και θα βλέπετε μια ένδειξη που θα λέει – 5%. Αυτό σημαίνει ότι προμηθευτές σε αυτά τα προϊόντα έχουν δεσμευτεί να κρατήσουν τις τιμές μειωμένες κατά 5% για το επόμενο εξάμηνο.

«Ξέρω ότι η ακρίβεια ειδικά στα τρόφιμα είναι επίμονη. Όμως η κυβέρνηση θα είναι πάντα εδώ και θα χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της έτσι ώστε να περιορίσει το πρόβλημα όσο το δυνατόν περισσότερο» καταλήγει στο βίντεό του ο κ. Μητσοτάκης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης