Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Μνημόσυνο στη Διάβα Καλαμπάκας.

Ανακοινώσεις διάφορες08.01.2020 | 11:42 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Τελέστηκε, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020, σε στενό οικογενειακό κύκλο στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Διάβας, το 40ήμερο μνημόσυνο του τέως Νομάρχη Τρικάλων Νικολάου Βατάλη. Ως γνωστόν, η κόρη του μακαριστού Νικολάου, Έφη Βατάλη, έχει παντρευτεί τον κ. Γεώργιο Νούλα, υιό του Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Νούλα, που κατάγεται από τη Διάβα.
Στο μνημόσυνο παρευρέθησαν η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Κορμπόβου Γερόντισσα Θεοφυλάκτη και η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ρουσάνου Γερόντισσα Φιλοθέη, μετά των Αγίων Συνοδειών τους. Επίσης, παρευρέθηκαν ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Σάκης Παπαδόπουλος μετά της συζύγου του, ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θοδωρής Αλέκος, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου που τυγχάνει και κουμπάρος του κ. Γεωργίου Νούλα, ο Πρόεδρος της Διάβας κ. Φώτης Αλέκος και οι πρ. Πρόεδροι κ.κ. Γεώργιος Βλαχογιάννης και Αθανάσιος Κύρος.
Ο μακαριστός Νικόλαος, ηπειρώτης στην καταγωγή, υπήρξε πνευματικό παιδί του ευπατρίδη Ευάγγελου Αβέρωφ, ο οποίος τον ευεργέτησε πολύ στη ζωή του. Πέρα από το γεγονός ότι βοήθησε πολύ κόσμο στα χρόνια της θητείας του, στάθηκε πάρα πολύ στις Ιερές Μονές της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων και ιδίως στις Ιερές Μονές των Μετεώρων, καθώς και στις Ιερές Μονές της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών. Και προς τούτου μαρτυρεί ο μοναχικός κόσμος, καθώς οι Ιερές Μονές ευεργετήθηκαν από τον μακαριστό Νικόλαο Βατάλη.
Η οικογένεια του, η σύζυγος του κα Αναστασία Βατάλη, τα παιδιά του Έφη Βατάλη και Γιώργος Νούλας και η εγγονή του Αναστασία Βατάλη, εκφράζουν τις θερμότατες ευχαριστίες τους προς όσους τίμησαν με την παρουσία τους και την προσευχή τους τον Νικόλαο Βατάλη και φυσικά τις Ιερές Μονές Κορμπόβου και Ρουσάνου που ετοίμασαν το σιτάρι και τα ποικίλα εδέσματα για τον καφέ που προσφέρθηκε στα ‘’Τρία Αδέλφια’’ στη Διάβα. Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του. Καλό παράδεισο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ