με εγκύκλιό του ο υπουργός Εσωτερικών, σε εφαρμογή του αρ.82 του ν.4483/2017 που είχε ψηφιστεί πέρυσι τον Ιούλιο (airetos.gr). Πρόκειται για πολίτες που είχαν προσληφθεί βάσει προσωρινών πινάκων επιτυχόντων από 1.1.2008 έως 31.12.2010, αλλά μετά δεν είχαν συμπεριληφθεί στους οριστικούς πίνακες. Τώρα, μια δεκαετία περίπου μετά, οι εν λόγω πολίτες θα διοριστούν σε Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού και συγκεκριμένα σε Δήμους, Δημοτικά Ιδρύματα, Συνδέσμους Δήμων, Δημοτικά Ν.Π.Δ.Δ., Δημοτικά Ν.Π.Ι.Δ. Υπενθυμίζεται, ότι ο αριθμός πως οι διοριστέοι είναι 223 προέκυψε από τις διαδικασίες που ήδη προηγήθηκαν. Με τη χθεσινή εγκύκλιό του, ο Π. Σκουρλέτης κάλεσε τους ενδιαφερόμενους Φορείς που επιθυμούν την κάλυψη κενών θέσεων, αντίστοιχων κατηγοριών-εκπαιδευτικών βαθμίδων και κλάδων-ειδικοτήτων με τους 223, να αποστείλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, Αίτημα κάλυψης των θέσεων αυτών. Η εγκύκλιος προσδιορίζει αναλυτικά ποια δικαιολογητικά θα πρέπει να συνοδεύουν το αίτημα. Η προθεσμία αποστολής των αιτημάτων ορίστηκε «εντός είκοσι (20) ημερών». Η επιλογή των υποψηφίων στις νέες θέσεις θα γίνει με απόφαση του ΑΣΕΠ με βάση τους πίνακες κατάταξης των αντιστοίχων κλάδων-ειδικοτήτων και με τη σειρά, που έχουν οι υποψήφιοι σε αυτούς. Η εγκύκλιος πάντως προκύπτει πως δημοσιεύθηκε εσπευσμένως χθες το απόγευμα με εμφανή βιασύνη. Έτσι, στη συγκεκριμένη ημερομηνία αποστολής Αιτημάτων αντί για ημερομηνία δημοσιεύθηκαν κενές τελίτσες. Επιπλέον, το βασικότερο σημείο της εγκυκλίου, δηλαδή ο συνημμένος της πίνακας με τους κλάδους και ειδικότητες ανά Δήμο αρχικής πρόσληψης, μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν δημοσιοποιήθηκε. Βαγγέλης Γκιάτας" /> Μόνιμες προσλήψεις σε Ο.Τ.Α. - Η ΕΡΕΥΝΑ
Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Μόνιμες προσλήψεις σε Ο.Τ.Α.

ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΠΙΚΑ07.06.2018 | 6:46 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την πρόσληψη 223 μονίμων υπαλλήλων δρομολόγησε με εγκύκλιό του ο υπουργός Εσωτερικών, σε εφαρμογή του αρ.82 του ν.4483/2017 που είχε ψηφιστεί πέρυσι τον Ιούλιο (airetos.gr).

Πρόκειται για πολίτες που είχαν προσληφθεί βάσει προσωρινών πινάκων επιτυχόντων από 1.1.2008 έως 31.12.2010, αλλά μετά δεν είχαν συμπεριληφθεί στους οριστικούς πίνακες.

Τώρα, μια δεκαετία περίπου μετά, οι εν λόγω πολίτες θα διοριστούν σε Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού και συγκεκριμένα σε Δήμους, Δημοτικά Ιδρύματα, Συνδέσμους Δήμων, Δημοτικά Ν.Π.Δ.Δ., Δημοτικά Ν.Π.Ι.Δ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο αριθμός πως οι διοριστέοι είναι 223 προέκυψε από τις διαδικασίες που ήδη προηγήθηκαν.

Με τη χθεσινή εγκύκλιό του, ο Π. Σκουρλέτης κάλεσε τους ενδιαφερόμενους Φορείς που επιθυμούν την κάλυψη κενών θέσεων, αντίστοιχων κατηγοριών-εκπαιδευτικών βαθμίδων και κλάδων-ειδικοτήτων με τους 223, να αποστείλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, Αίτημα κάλυψης των θέσεων αυτών.

Η εγκύκλιος προσδιορίζει αναλυτικά ποια δικαιολογητικά θα πρέπει να συνοδεύουν το αίτημα. Η προθεσμία αποστολής των αιτημάτων ορίστηκε «εντός είκοσι (20) ημερών».

Η επιλογή των υποψηφίων στις νέες θέσεις θα γίνει με απόφαση του ΑΣΕΠ με βάση τους πίνακες κατάταξης των αντιστοίχων κλάδων-ειδικοτήτων και με τη σειρά, που έχουν οι υποψήφιοι σε αυτούς.

Η εγκύκλιος πάντως προκύπτει πως δημοσιεύθηκε εσπευσμένως χθες το απόγευμα με εμφανή βιασύνη. Έτσι, στη συγκεκριμένη ημερομηνία αποστολής Αιτημάτων αντί για ημερομηνία δημοσιεύθηκαν κενές τελίτσες.

Επιπλέον, το βασικότερο σημείο της εγκυκλίου, δηλαδή ο συνημμένος της πίνακας με τους κλάδους και ειδικότητες ανά Δήμο αρχικής πρόσληψης, μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν δημοσιοποιήθηκε.

Βαγγέλης Γκιάτας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης