Κυριακή 09.05.2021 | Εορτάζουν: Χριστόφορος, Χριστοφόρης, Φόρης, Χριστόφης, Χριστοφία, Χριστοφίνα, Ησαΐας

Μόσιαλος: «Ατυχέστατες» οι δικαιολογίες για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ30.12.2020 | 7:00 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ατυχέστατες χαρακτηρίζει, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, τις δικαιολογίες που ακούστηκαν για τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα κυβερνητικών παραγόντων.

«Πρωθυπουργοί και κορυφαίοι υπουργοί σε άλλες χώρες δεν εμβολιάστηκαν περιμένοντας να έρθει η σειρά τους. Και αναμφίβολα όταν η κυρία Μέρκελ και οι Πρωθυπουργοί της Δανίας, της Νορβηγίας και πολλών άλλων χωρών μπορούν να περιμένουν, τότε μπορούν να περιμένουν και αρκετοί στη χώρα μας που μάλλον θεωρούν ότι είναι αναντικατάστατοι», αναφέρει δηκτικά.

Σημειώνοντας ότι προτεραιότητα έχουν οι υγειονομικοί και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, προτρέπει να μείνουμε στην μεγάλη εικόνα και υπογραμμίζει ότι αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με γρήγορους ρυθμούς. «Η χώρα μας έχει και θα έχει πρόσβαση σε σημαντικές ποσότητες εμβολίων», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο facebook.

«Χαίρομαι που πλέον και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης επισημαίνουν το αυτονόητο. Αυτό που τόνισα τη Δευτέρα. Ότι αρκούσαν οι εμβολιασμοί της ΠτΔ, του Πρωθυπουργού, των πολιτικών αρχηγών και φυσικά κορυφαίων εκπροσώπων της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας. Ήταν αρκετοί για να σταλεί το μήνυμα στους πολίτες ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Ακούστηκαν διάφορες δικαιολογίες που κατά τη γνώμη μου δεν ισχύουν. Ότι πολλοί επίσημοι και κυβερνητικοί παράγοντες είναι απαραίτητοι λόγω συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων. Θεωρώ τις δικαιολογίες ατυχέστατες. Πρωθυπουργοί και κορυφαίοι υπουργοί σε άλλες χώρες δεν εμβολιάστηκαν περιμένοντας να έρθει η σειρά τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop