Τρίτη 16.07.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΙΤΣΑΝΗ: Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό στολίδι της πόλης των Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ20.06.2024 | 10:43 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και με την συμμετοχή πολιτών και φορέων τελέστηκαν τα εγκαίνια

Ξεχωριστό το απόγευμα της Τετάρτης για την πόλη των Τρικάλων, την Τέχνη, τον Πολιτισμό αλλά και την Ιστορία μας. Ξεχωριστή ημέρα και για το Μουσείο Τσιτσάνη, που στεγάζεται τα τελευταία χρόνια στο κτιριακό συγκρότημα των πρώην Φυλακών Τρικάλων.
Tο πολιτιστικό σπίτι του Τρικαλινού δημιουργού – συνθέτη, ήρθε να εγκαινιαστεί το απόγευμα της Τετάρτης, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, του δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, της αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρύσας Ντιντή, της προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κρυσταλλίας Μαντζανά, τοπικών και πολιτικών Αρχών, αλλά και Τρικαλινών.
Το Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη, λειτουργεί στον πρώτο όροφο των παλιών φυλακών, έναντι στον Ληθαίο. Είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και στιχουργού.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2016, αποδόθηκε στους τρικαλινούς και τους επισκέπτες, ένας χώρος με διαχρονικότητα και πολυπολιτισμικότητα, ένας αμιγώς αρχαιολογικός χώρος με οργανωμένη αρχιτεκτονική και ιστορική δομή στο ισόγειο και ένας χώρος με αναφορές στη μουσική δημιουργία τρικαλινών συνθετών. Επομένως δημιουργούνται ξεχωριστές οντότητες με βελτιωμένες συνθήκες επισκεψιμότητας που συμβάλουν στην τουριστική προβολή της πόλης.
Σκοπός του είναι η ψηφιακή καταγραφή, τεκμηρίωση και προβολή σημαντικών στοιχείων και πληροφοριών από τη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη και την παρουσίασή τους, στο κοινό.
Από την ίδρυση του έως και σήμερα το Μουσείο φιλοξένησε χιλιάδες Τρικαλινούς και επισκέπτες, σχολεία, αλλά και εκδηλώσεις πολιτισμού και ευρύτερα. Πρόκειται για ένα στολίδι που όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από όλους τους ομιλητές στο πλαίσιο των εγκαινίων, που κοσμεί το κέντρο της πόλης και κεντρίζει ολοένα περισσότερο τα βλέμματα με την πλούσια ιστορία του χώρου.

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης