Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Μουσική πανδαισία στο Βαρούσι

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ04.07.2018 | 6:01 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Από τη μουσική σχολή «ΠΑΠΑΣΤΆΘΗ» με σκηνικό το Βυζαντινό Φρούριο της πόλης μας κηρυγμενο διατηρητέο μνημείο κι αυτό από το 1936, ο πολιτιστικός σύλλογος «ΤΌ ΒΑΡΟΥΣΙ» διοργάνωσε μια μοναδική μουσική εκδήλωση την 1η Ιουλίου 2018 στις 9:00 το βράδυ στο χώρο τής πλατείας τής Αγ. Επίσκεψης ανάμεσα από την εκκλησία και το 4ο Δημοτικό σχολείο.

Στο α’ μέρος της εκδήλωσης το συμφωνικό σύνολο της σχολής ερμήνευσε με ιδιαίτερη αισθαντικότητα και έκφραση μουσικά έργα τά οποία ταίριαζαν πλήρως με την ατμόσφαιρα καθώς έπεφτε το σούρουπο.

Στο β’ μέρος το γνωστό σχήμα jazz noir παρουσίασε γνωστά ξένα κομμάτια για σαξόφωνο και κιθάρα.

Στο γ’ μέρος ή δίφωνη χορωδία συνοδευόμενη από την ορχήστρα ποικίλης μουσικής τής Σχολής απέδωσαν με ξεχωριστή ζωντάνια μουσικά τεμάχια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο άκρως διασκευασμένα ώστε να προκαλούν το ενδιαφέρον των ακροατών.

Η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη το οποίο σιγοτραγουδούσε και απολάμβανε την κάθε μελωδία ταξιδεύοντας νοερά, ενώ χειροκροτούσε θερμά τούς συντελεστές και ζήτησε από τα μέλη του συλλόγου να επαναληφθεί κάτι ανάλογο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης σημαντικά πολιτικά πρόσωπα του νομού μας.

Συγχαίρουμε τους συντελεστές της μουσικής εκδήλωσης και το Δ.Σ τού πολιτιστικού συλλόγου «ΤΌ ΒΑΡΟΎΣΙ» και δεσμεύεται για αντίστοιχο επόμενο πολιτιστικό γεγονός.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης