Παρασκευή 03.02.2023 | Εορτάζουν: Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα, Συμεών, Συμεώνης, Σύμος, Συμεωνή, Συμεωνία, Συμεώνα, Σύμη

Μουσική παράσταση «Δεν ήταν νησί»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ15.06.2018 | 11:09 πμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μια ακόμη πολιτιστική πρωτοβουλία ήρθε για να ξεχωρίσει στα Τρίκαλα. Αυτή τη φορά από δασκάλους που υπηρετούν σε σχολεία της περιοχής, και οι οποίοι ενώνουν τις φωνές τους, δείχνοντας στους μαθητές το δρόμο για ομαδική δράση.

Πρόκειται για τη χορωδία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. Εκπαιδευτικοί με ταλέντο, αλλά και μεράκι για τον πολιτισμό, παρουσιάζουν σήμερα Παρασκευή 15/6/2018 και ωρα 9:00 μμ στο θέατρο – Φρούριο της πόλης των Τρικάλων τη μουσική παράσταση “Δεν ήταν νησί”.

Πρόκειται για μια περιήγηση στις μουσικές και τα τραγούδια της Ελλάδας…

Συνοδοιπόροι η γοργόνα ,η αδελφή του Μεγαλέξανδρου, η παιδική χορωδία του 33ου Δημοτικού Σχολείου και παραδοσιακή ορχήστρα αποτελούμενη από εξαιρετικούς μουσικούς της πόλης μας.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της χορωδίας, «Σας θέλουμε μαζί μας σ’ αυτό το θαλασσινό μουσικό ταξίδι από τις ακτές του Εύξεινου Πόντου και τον Βόσπορο ως τη χρυσοπράσινη θάλασσα της Κύπρου».

Απ τις καντάδες του Ιονίου ,τα ακρωτήρια και τους φάρους του Αιγαίου, ως την παραλία του Quais στη Σμύρνη. Η τέχνη μπαρκάρει στις 9 το βράδυ…και το ταξίδι ξεκινά!

Οι Μουσικοί της παράστασης:

Χρηστος Βοζίκης: μπουζούκι

Κώστας Χριστόπουλος: κιθάρα

Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου: κανονάκι

Νεκτάριος Παπαγεωργίου: κλαρινο- καβαλ

Γιάννης Σουλτης: βιολί

Λιάνα Θανασαρα: πιάνο

Δημήτρης Λατσαρας: Μπάσο

Γιώργος Ντίνας: κρουστά

Αφήγηση: Πατουκας Γιώργος

Ζωγράφος: Χρήστος Πατούκας

Ήχος- Φωτισμός: Κώστας Πάνου

Ηχοληψία: Σκανδάλης Κώστας

Σκηνικά: Φωτεινη Ράπτη- Γιώργος Πατουκας -Αρετή Παπασταθη( διάθεση υλικών)

Διδασκαλία-Διευθυνση Χορωδιών

Λάσκου Κωνσταντία

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ