Πέμπτη 19.05.2022 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Ν. Χουντής: «Οι μνημονιακές δεσμεύσεις υπάρχουν ακόμα»

ΤΟΠΙΚΑ13.10.2018 | 3:01 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες για την καταγραφή των προβλημάτων άνοιξε το κόμμα της «Λαϊκής Ενότητας». Στο πλαίσιο αυτό εντασσόταν και η επίσκεψη του ευρωβουλευτή και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας κ. Νίκου Χουντή. Το μεσημέρι του Σαββάτου ολοκληρώθηκε από τα Τρίκαλα η διήμερη περιοδεία του κ. Χουντή στη δυτική Θεσσαλία, με επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες και επαφές με παραγωγικούς φορείς.

Με την ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψης ο κ. Χουντής παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, κάνοντας απολογισμό της περιοδείας του, επικεντρώνοντας την προσοχή σε εθνικά, ευρωπαϊκά και κυρίως αγροτικά θέματα, μιας Τρίκαλα και Καρδίτσα αποτελούν περιοχές που δραστηριοποιούνται και στηρίζονται κατά κύριο λόγο στον πρωτογενή τομέα.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Χουντής αναφέρθηκε σε πολιτικά και οικονομικά ζητήματα της επικαιρότητας.

«Οι δήθεν ισχυρισμοί για έξοδο από τα μνημόνια δεν ευσταθούν, αφού η καθημερινότητα επιβεβαιώνει ότι οι μνημονιακές δεσμεύσεις υπάρχουν ακόμα» τόνισε αρχικά ο κ. Χουντής.

«Οι πολιτικές δυνάμεις αντιμάχονται για την εξουσία, ενώ επί της ουσίας έχουν την ίδια πολιτική εφαρμογής της μνημονιακής κατεύθυνσης, πολώνουν τα πράγματα σε δευτερεύοντα ζητήματα. Αυτό δεν μπορεί να ενεργοποιήσει το λαό να αγωνιστεί για τα πραγματικά του προβλήματα, αυτά που δημιούργησαν οι μνημονιακές», συνέχισε ο ίδιος.

Ο κ. Χουντής χαρακτήρισε αυταρχική την κυβέρνηση, μιας και όπως είπε θωρακίζει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και αφαιρεί λαϊκή περιουσία, ποινικοποιώντας την πολιτική δράση και τη συμμετοχή σε κινήματα. Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί στην πολιτική δίωξη του επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη και την καταδίκη αγροτών για συμμετοχή σε αγροτικές κινητοποιήσεις.

Σχετικά με τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων τα χαρακτήρισε χρόνια. Μιλώντας για τους αγροτοκτηνοτρόφους σημείωσε ότι δεν προστατεύονται από την ΚΑΠ, ενώ δήλωσε ότι με τη συζήτηση που γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη νέα ΚΑΠ, ο κ. Χουντής ανέφερε ότι θα υπάρξει μείωση της χρηματοδότησης για τους αγρότες, με τα χρήματα να κατευθύνονται σε αμυντικές και στρατιωτικές δαπάνες. Ταυτόχρονα ο ευρωβουλευτής ανέφερε πως η Ελλάδα και με την τρέχουσα κυβέρνηση εμπλέκεται όλο και περισσότερο στα νατοϊκά σχέδια στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου με άκρως επικίνδυνο τρόπο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης