Πέμπτη 13.06.2024 | Εορτάζουν: Τριφύλλιος, Τριφύλιος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ν.Ε. Τρικάλων ΤΕΕ: Επισημάνσεις για ελλείψεις σε μέτρα προστασίας και αστοχίες στα έργα στην πόλη

ΤΟΠΙΚΑ11.04.2023 | 5:23 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τις επισημάνσεις τους για την εκτέλεση των έργων μικρής και μεγάλης κλίμακας που εκτελούνται το τελευταίο διάστημα εντός της πόλης των Τρικάλων και δη στο κεντρικό ιστό, μεταφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων του ΤΕΕ.

Το τοπικό ΤΕΕ επικεντρώνει την προσοχή του, στην ανάπλαση κεντρικής πλατείας, στην ανάπλαση παρόχθιας ζώνης Ληθαίου ποταμού, στην ανάπλαση κεντρικών οδικών αρτηριών της πόλης (οδός Καποδιστρίου, οδός Κονδύλη), στην κατασκευή εκτεταμένου δικτύου ποδηλατόδρομων, στιςαναπλάσεις με κατασκευή πεζοδρομιών σε αρκετά σημεία της πόλης, στην αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης.

Στα πλαίσια της εκτέλεσης των ανωτέρω έργων η ΝΕ ΤΕΕ Τρικάλων έχει να επισημάνει τα εξής:

  • Παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις στα μέτρα προστασίας και ασφάλειας κατά την εκτέλεση των έργων με αποτέλεσμα να εγκυμονούν σημαντικοί κίνδυνοι ατυχήματος τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες. Σε ορισμένες περιπτώσεις απουσιάζουν και στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας όπως για παράδειγμα καθορισμός ζωνών περιοχής εργοταξίου, κυκλοφοριακή σήμανση κ.λπ.
  • Η αποκατάσταση των τμημάτων στα οποία ολοκληρώνονται οι εργασίες είναι τουλάχιστον προβληματική, καθώς δεν τηρούνται βασικές τεχνικές προδιαγραφές. Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο σε τμήματα οδών όπου πραγματοποιείται ασφαλτόστρωση χωρίς να έχει προηγηθεί η δημιουργία κατάλληλου υποστρώματος. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν δημιουργηθεί μεγάλες λακούβες σε πολλούς δρόμους της πόλης κάτι που καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους αυτούς.
  • Υπάρχουν αρκετές αστοχίες κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στα έργα που και λόγω της σημασίας τους για την εύρυθμη λειτουργία της καθημερινότητας των δημοτών θα πρέπει να ολοκληρώνονται το ταχύτερο δυνατόν.

Η ΝΕ Τρικάλων του ΤΕΕ καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους εργολάβους να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τις ανωτέρω επισημάνσεις και παραμένει στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε τεχνική συνεισφορά, ως εκπρόσωποι του θεσμοθετημένου τεχνικού συμβούλου της πολιτείας.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης