Δευτέρα 21.09.2020 | Εορτάζουν: Ίωνας, Ιωνάς, Ίων, Ιωνία

Να τερματιστεί η αβεβαιότητα για τον τουρισμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ15.05.2020 | 5:13 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Για έλλειψη σχεδίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νευραλγικού κλάδου του τουρισμού, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε με εκπροσώπους εργαζομένων και φορείς από το χώρο του τουρισμού.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέφερε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για 3 δισ. μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις, επιδοματική στήριξη της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, ελαφρύνσεις του ΦΠΑ, προκαταβολή φόρου και ένα πακέτο στήριξης μέσω του κοινωνικού τουρισμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού χαρακτήρισε το πρόβλημα στον τουριστικό κλάδο ως «ένα από τα πιο δύσκολα θέματα που έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε», είπε ότι «δεν υπάρχει σχεδιασμός, έχουν γίνει πολύ λίγα και πολύ αργά βήματα» και έκανε λόγο για «αποσπασματικότητα».

Σημείωσε ότι «αυτή η αβεβαιότητα πρέπει άμεσα να τερματιστεί, για να μπορέσουμε να κάνουμε έναν στοιχειώδη σχεδιασμό».«Βρισκόμαστε στα μέσα του Μάη κι ακόμα όχι μόνο δεν έχουν ανοίξει οι ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε και εικόνα για το πότε και πώς θα γίνει η επανεκκίνηση της λειτουργίας της βαριάς βιομηχανίας, που είναι ο τουρισμός, για την ελληνική οικονομία», σημείωσε.

Όπως είπε, δεν είναι καν γνωστό ακόμα το πότε ακριβώς θα ανοίξουν συνολικά οι τουριστικές επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι «είναι κρίσιμο να ξέρουμε τουλάχιστον το πότε θα ξεκινήσουμε – δεν μπορείς να πατήσεις ένα κουμπί και να ξεκινήσεις την επόμενη ημέρα, δεν μπορείς να προγραμματίσεις τουριστικά πακέτα αν δεν ξέρεις πότε θα ξεκινήσεις» και «ποιο θα είναι το υγειονομικό πρωτόκολλο».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop