Τετάρτη 27.09.2023 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

ΝΔ: Εξακολουθεί τα ψέματα η κυβέρνηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ26.05.2018 | 1:43 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Μια “μικρή” λεπτομέρεια που επιβεβαιώνει πόσα ψέματα εξακολουθεί να λέει ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση για τη δήθεν “καθαρή” έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, είναι ότι στο προχθεσινό Εurogroup ισχυρίστηκε ότι συμφώνησε απλώς την “επικαιροποίηση” του ήδη τρέχοντος προγράμματος για τη χώρα. Μόνο που αυτό δεν είναι αλήθεια».

Αυτό αναφέρει το εισαγωγικό σημείωμα της ΝΔ, στο οποίο εξηγεί ακριβώς τι έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση και τι έρχεται αμέσως μετά τον Αύγουστο, που όπως σημειώνει η αξ. αντιπολίτευση δεν θα επιτευχθεί «καθαρή έξοδος»

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται:

Αυτό που στην πραγματικότητα υπέγραψε η κυβέρνηση ήταν ένα ακόμη “συμπληρωματικό μνημόνιο” (supplemental memorandum) και όχι βέβαια απλώς “επικαιροποιημένο”. Αν επρόκειτο περί μιας απλής επικαιροποίησης, τα μέτρα που θα περιγράφονταν σε κάθε αξιολόγηση θα ήταν λιγότερα ή απλώς επεξηγηματικά των προηγούμενων. Δηλαδή δεν θα προέκυπταν διαρκώς και νέες δεσμεύσεις, όπως δυστυχώς συνέβη και την Πέμπτη, λόγω της τραγικής ανικανότητας της κυβέρνησης να τηρήσει ακόμη και όσα  υπέγραψε.

Έτσι, άλλωστε, εφευρέθηκε το 2016 επί διακυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου ο όρος “συμπληρωματικό μνημόνιο”, προκειμένου να μην χρειάζεται κάθε φορά να περνούν από τα εθνικά κοινοβούλια τα νέα μέτρα που απαιτούνταν να λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, λόγω της αποτυχίας τους να τηρήσουν τις προηγούμενες δεσμεύσεις τους.

Το 40σέλιδο αυτό κείμενο, λοιπόν, γκρεμίζει ολοκληρωτικά τον κυβερνητικό μύθο περί δήθεν καθαρής εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, επιβεβαιώνοντας απόλυτα τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτό γιατί οι δεσμεύσεις που περιγράφει για τη χώρα μας αφορούν την περίοδο μετά τον Αύγουστο, μετά τη λήξη του 3ου Μνημονίου και φτάνουν έως και το 2022.

Πρόκειται επί της ουσίας για ένα 4ο Μνημόνιο που αφορά την περίοδο 2018 – 2022. Μόνο που γι αυτό το μνημόνιο δεν υπάρχει καμία χρηματοδότηση – ιδού άλλο ένα κατόρθωμα της κυβέρνησης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης