Παρασκευή 21.01.2022 | Εορτάζουν: Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής, Πατρόκλεια, Πατροκλά, Πάτρα, Πατρούλα

Νέα ανεξαρτητοποίηση στη Φαρκαδόνα

ΤΟΠΙΚΑ31.08.2018 | 7:20 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Δήμο Φαρκαδόνας, τα τελευταία 24ωρα. Η θυελλώδης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και οι καταγγελίες στις οποίες προχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Γεωργολόπουλος σχετικά με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευση Αποχέτευσης Φαρκαδόνας, είχαν ως αποτέλεσμα μέσα σε ένα 48ωρο την ανεξαρτητοποίηση δυο δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης.

Η πρώτη ανεξαρτητοποίηση  ήρθε την Τετάρτη το μεσημέρι από τον δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης κ. Ανδρέα Παπαγεωργίου. Την Παρασκευή το μεσημέρι το δρόμο της ανεξαρτητοποίησης ακολούθησε η δημοτική σύμβουλος κα Ελένη Στεργίου – Μπότη, η οποία με μια επιστολή «φωτιά», εκφράζει την δυσαρέσκειά της για τον τρόπο και τους χειρισμούς του δημάρχου, σημειώνοντας ότι η υπομονή εξαντλήθηκε μετά και τις πρόσφατες καταγγελίες στο δημοτικό συμβούλιο δια στόματος Γιάννη Γεωργολόπουλου και περί ληξιπρόθεσμων οφειλών από αιρετούς στη ΔΕΥΑΦ.

«Τα τελευταία γεγονότα και οι αποκαλύψεις που υπήρξαν από τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Γεωργολόπουλου, κατά την συνεδρίαση της 28ης Αυγούστου 2018 και αφορούσαν το Δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη και αντιδήμαρχο, αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες και ρυθμιζόμενες οφειλές στη ΔΕΥΑΦ, ξεχείλισαν το ποτήρι της υπομονής και της ανοχής που έδειξα όλα αυτά τα χρόνια, που αποτελούσα κρίκο της αλυσίδας της ομάδας της πλειοψηφίας.», τονίζει αρχικά στην επιστολή της η κα Ελένη Στεργίου – Μπότη.

Αναφερόμενη στη λήψη αποφάσεων η ίδια ήρθε να συμπληρώσει ότι αυτές λαμβάνονται από ένα στενό ηγετικό πυρήνα και όχι συλλογικά από τη Δημοτική Ομάδα.

«Αισθάνομαι ότι απλώς ακολουθώ χωρίς να μου επιτρέπεται να έχω ουσιαστικό ρόλο συμμετοχής, βοήθειας και υποστήριξης, στην όλη προσπάθεια. Όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται με αυτό τον τρόπο, δεν μου επιτρέπεται να ασκήσω ουσιαστικά και εποικοδομητικά το ρόλο που, με την ψήφο τους, οι πολίτες με έταξαν δημοτική σύμβουλο.».

Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποίησε και στο θέμα που ανέκυψε με τις καταγγελίες Γεωργολόπουλου.

«Δυστυχώς εκεί φτάσαμε κύριοι. Να αυξάνουμε τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΦ όταν προεκλογικά μιλούσαμε για Αξιοκρατία – Διαφάνεια και Δικαιωσύνη. Δυστυχώς εκεί φτάσαμε κύριοι, να διακόπτουμε το δημόσιο αγαθό, το νερό σε φτωχές οικογένειες, ανέργους και γέροντες και εμείς… τι; Να μην πληρώνουμε το νερό και να μένουμε αλώβητοι. Δυστυχώς με τέτοιου είδους άτομα, δεν μπορώ να συμπορευτώ. Δεν μου το επιτρέπει το ήθος μου, ειδικά όταν θίγεται η αξία της οικογένειας μου, που για εμένα και για κάθε άνθρωπο πιστεύω αποτελεί το Α και το Ω.», πρόσθεσε.

Η ίδια δήλωσε ότι από την θέση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου θα ακολουθήσει και θα υποστηρίξει το συμφέρον του τόπου μας και όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά.

«Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για αυτά τα ιδεώδη, όσο καιρό, θα έχω αυτή τη δυνατότητα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το Εμείς και όχι για το Εγώ.

Κάνω σαφές ότι από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω τις απόψεις μου και να στηρίζω ιδέες και δράσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, και να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική και να καταθέτω προτάσεις οι οποίες θα προσθέτουν και δεν θα αφαιρούν για το καλό αυτού του τόπου. Το οφείλω στους συνδημότες οι οποίοι με στηρίζουν και με πιστεύουν.».

Ολόκληρη η επιστολή ανεξαρτητοποίησης της κα Ελένης Στεργίου – Μπότη:

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη «Μαζί Δημιουργούμε το Δήμο Φαρκαδόνας»

Προς: κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φαρκαδόνας

Κοινοποίηση: κ. Δήμαρχο Δήμου Φαρκαδόνας

Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φαρκαδόνας

Φαρκαδόνα, 31 Αυγούστου 2018

Αγαπητέ πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας

Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να γνωστοποιήσω στο προεδρείο του Δ.Σ., στον κ. Δήμαρχο, όπως επίσης και στο Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας την απόφασή μου να ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΗΘΩ  από την παράταξη  «Μαζί Δημιουργούμε το Δήμο Φαρκαδόνας» με την οποία εκλέχτηκα δημοτική σύμβουλος στις εκλογές της 18ης Μάιου 2014.

Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να εκφράσω την προσωπική και πολιτική μου διαφωνία για τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής παράταξης, κάτι που με ώθησε, ώστε να καταθέσω δήλωση ανεξαρτητοποίησης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 του Νόμου 3852/2010 και του άρθρου 94 παρ. 4 του ΚΔΚ.

Τα τελευταία γεγονότα και οι αποκαλύψεις που υπήρξαν από τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Γεωργολόπουλου, κατά την συνεδρίαση της 28ης Αυγούστου 2018 και αφορούσαν το Δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη και αντιδήμαρχο, αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες και ρυθμιζόμενες οφειλές στη ΔΕΥΑΦ, ξεχείλισαν το ποτήρι της υπομονής και της ανοχής που έδειξα όλα αυτά τα χρόνια, που αποτελούσα κρίκο της αλυσίδας της ομάδας της πλειοψηφίας.

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω το 2014, αποφάσισα να συμπορευτώ  με το δήμαρχο Φαρκαδόνας και τη δημοτική παράταξη «Μαζί Δημιουργούμε το Δήμο Φαρκαδόνας» με όνειρα και πολλές προσδοκίες, με σκοπό να προσφέρω στον τόπο μου και στους δημότες χωρίς ιδιοτέλεια και προσωπική σκοπιμότητα. Στην πορεία μου, ποτέ δεν διαπραγματεύθηκα τις αξίες και τις αρχές μου και κυρίως δεν απεμπόλησα τους σκοπούς για τους οποίους αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά.

Δυστυχώς από την έναρξη της πορείας δέχτηκα τα «φίλια πυρά» του δημάρχου, ο οποίος δεν δίστασε να με αποπέμψει από την θέση της Αντιδημάρχου Παιδείας, καθότι στηριζόμενη στις αξίες και στα ιδανικά, με τα οποία κατήλθα ως υποψήφια, διαφώνησα εντόνως με τη διοργάνωση, του τότε Χριστουγεννιάτικου, Θεματικού Πάρκου, της «Ζωντανής Φάτνης, όπου και δικαιώθηκα. Λίγο διάστημα μετέπειτα δεχόμενη έντονη κριτική από τον ίδιο, όπως και από άλλους συναδέλφους, αποφάσισα να δώσω «Χρόνο στο Χρόνο» και να «βάλω νερό στο κρασί μου». Αποδέχτηκα τα καθήκοντα της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, -επίπονα για μια γυναίκα-, που μου ανατέθηκαν από το δήμαρχο, ενός δύσκολου έργου, που πιστεύω ακράδαντα ότι πέτυχα το στόχο μου, αποδεικνύοντας ότι τα όσα μου κατελόγησαν δεν ευσταθούσαν καθώς έφερα εις πέρας με επιτυχία μια δύσκολη Αντιδημαρχία. Στους 9 μήνες της εκεί παρουσίας μου αγωνίστηκα, πάλεψα με γνώμονα την προσφορά στον πολίτη και στα χωριά που απαρτίζουν το Δήμο μας.

Δυστυχώς από το 2014, πολύ περισσότερο, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, διακρίνω εντόνως, όπως και πολλοί συνάδελφοι μου, ότι η δημοτική ομάδα απαξιώνεται και σ’ αυτό φέρεται μεγάλη ευθύνη εσείς ο ίδιος και το άτομο-α που σας συμβουλεύουν.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται από ένα στενό ηγετικό πυρήνα και όχι συλλογικά από τη Δημοτική Ομάδα. Αισθάνομαι ότι απλώς ακολουθώ χωρίς να μου επιτρέπεται να έχω ουσιαστικό ρόλο συμμετοχής, βοήθειας και υποστήριξης, στην όλη προσπάθεια. Όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται με αυτό τον τρόπο, δεν μου επιτρέπεται να ασκήσω ουσιαστικά και εποικοδομητικά το ρόλο που, με την ψήφο τους, οι πολίτες με έταξαν δημοτική σύμβουλο.

Επιτέλους, ας συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε άλλα περιθώρια εκμετάλλευσης τόσο των συναδέλφων μας, όσο και των συνανθρώπων μας.

Το αποκορύφωμα όλων υπήρξαν οι καταγγελίες του συναδέλφου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Γεωργολόπουλου, ο οποίος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατήγγειλε κάτι που παραδέχτηκε ο δήμαρχος, για τις οφειλές προς την ΔΕΥΑΦ δημάρχου και αντιδημάρχου. Δυστυχώς εκεί φτάσαμε κύριοι. Να αυξάνουμε τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΦ όταν προεκλογικά μιλούσαμε για ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ. Δυστυχώς εκεί φτάσαμε κύριοι, να διακόπτουμε το δημόσιο αγαθό, το νερό σε φτωχές οικογένειες, ανέργους και γέροντες και εμείς… τι; Να μην πληρώνουμε το νερό και να μένουμε αλώβητοι. Δυστυχώς με τέτοιου είδους άτομα, δεν μπορώ να συμπορευτώ. Δεν μου το επιτρέπει το ήθος μου, ειδικά όταν θίγεται η αξία της οικογένειας μου, που για εμένα και για κάθε άνθρωπο πιστεύω αποτελεί το Α και το Ω. Δεν μου το επιτρέπει η συνείδηση μου. Θέλω να κοιτώ τους ανθρώπους στα μάτια και να έχω χέρια καθαρά και συνείδηση ήσυχη και δεν θα δεχτώ να μετέχω σε κλειστές μικρές ομάδες των λίγων ατόμων. Θέλω ένα δήμαρχο ηγέτη, που θα σέβεται και θα εκτιμά τις απόψεις όλων μας.

Κύριε Πρόεδρε, ήταν μεγάλη τιμή για μένα, η εντολή των συμπολιτών να υπηρετήσω τα συμφέροντα του τόπου.

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε, δημοτικοί σύμβουλοι σέβομαι απόλυτα τους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους υπηρετούν. Ποτέ στη ζωή μου, στην επαγγελματική μου πορεία, στην ενασχόληση μου με τα κοινά δεν υπήρξα μίζερη και μηδενίστρια. Όλες μου οι παρεμβάσεις ήταν με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου μας.

Δηλώνω πως από την θέση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου θα ακολουθήσω και θα υποστηρίξω το συμφέρον του τόπου μας και όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για αυτά τα ιδεώδη, όσο καιρό, θα έχω αυτή τη δυνατότητα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το Εμείς και όχι για το Εγώ.

Κάνω σαφές ότι από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω τις απόψεις μου και να στηρίζω ιδέες και δράσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, και να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική και να καταθέτω προτάσεις οι οποίες θα προσθέτουν και δεν θα αφαιρούν για το καλό αυτού του τόπου.

Το οφείλω στους συνδημότες οι οποίοι με στηρίζουν και με πιστεύουν.

 

Ελένη Στεργίου Μπότη

Δημοτική Σύμβουλος Φαρκαδόνας

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020