Πέμπτη 02.02.2023 | Εορτάζουν: Υπαπαντή, Μαρουλία, Μαρούλα, Ρούλα

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, όπως ανακοινώθηκε μειώνεται έως 20% το ποσό εισφοράς σε χρήμα

Νέα διευκόλυνση του δήμου Τρικκαίων προς τους οφειλέτες του

ΤΟΠΙΚΑ05.06.2018 | 8:31 πμ

dav

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Μια σημαντική απόφαση πήρε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δ.Σ. του δήμου Τρικκαίων, η οποία αφορά σε μια νέα διευκόλυνση του δήμου προς τους οφειλέτες του. Μειώνεται έως 20% το ποσό εισφοράς σε χρήμα.

Εφαρμογή

Πρόκειται, όπως γίνεται γνωστό σε σχετική ανακοίνωση,  για την εφαρμογή του άρθρου 142 του ν. 4495/2017, που αφορά σε μείωση ποσού εισφοράς σε χρήμα. Όπως ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, ο νόμος υλοποιείται και στον Δήμο Τρικκαίων, με ενιαία ποσοστιαία μείωση επί του αρχικού ποσού εισφοράς σε χρήμα ίση με είκοσι τοις εκατό (20%). Η μείωση αυτή, σημειώνεται  ΔΕΝ αφορά το ανεξόφλητο ποσό κατά τη δημοσίευση του νόμου.
Τι αναφέρει η απόφαση

Σύμφωνα με την απόφαση, η μείωση και ο αντίστοιχος συμψηφισμός δεν εφαρμόζονται:
– σε βεβαιωθείσες και ολοσχερώς καταβληθείσες οφειλές,
– σε μετατροπές εισφοράς γης σε χρήμα
–  σε προσκυρώσεις.
Τυχόν διαφορά, διευκρινίζεται επίσης,  που προκύπτει μεταξύ του ήδη καταβληθέντος ποσού και του ποσού που προκύπτει μετά την εφαρμογή της μείωσης του πρώτου εδαφίου δεν επιστρέφεται.
Ήδη η Πολεοδομική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων εκδίδει νέες πράξεις επιβολής εισφοράς σε χρήμα, οι οποίες αποστέλλονται στην ταμειακή υπηρεσία, που θα υπολογίσει το τελικά οφειλόμενο ποσό. Οι οφειλέτες στη συνέχεια θα λάβουν τις σχετικές ειδοποιήσεις για να προβούν στην εξόφληση μέσω της νέας αυτής ρύθμισης, καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ