Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

«Νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ11.11.2019 | 4:23 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δύο ηγέτες είχαν μία σύντομη συνομιλία μπροστά στις κάμερες και αμέσως μετά ξεκίνησε το τετ α τετ. «Η επίσκεψή σας στην Αθήνα λίγες ημέρες μετά τη δική μου στη Σαγκάη σηματοδοτεί  μία νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας . Οι δύο χώρες μπορούν να κερδίσουν πολλά. Η Ελλάδα αναγνωρίζει την Κίνα όχι μόνο ως μία μεγάλη δύναμη αλλά ως μία χώρα που κατέκτησε όχι εύκολα έναν πρωταγωνιστικό οικονομικό, πολιτικό γεωστρατηγικό ρόλο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κινέζο πρόεδρο.

Ο Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Ελλάδα και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη θερμή και ευγενική φιλοξενία σε όλη την κινέζικη αποστολή.

«Πριν από λίγες ημέρες η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την έκθεση εισαγωγών στη Σαγκάη όπου η Ελλάδα ήταν μία από τις τιμώμενες χώρες. Γνωρίζω ότι ο όγκος των συναλλαγών αυξήθηκε σε σχέση με πέρυσι» σημείωσε για να προσθέσει.

«Η κίνα είναι αφοσιωμένη σε ένα οικονομικό άνοιγμα και προσφέρει ευκαιρίες σε όλες τις χώρες. Έχετε δεσμευτεί ότι θα δώσετε θέσεις εργασίας, από τη συνεργασία μας μπορούν να ωφεληθούν όλοι».

Ο Σι Τζινπίνγκ ανέφερε ότι η συνεργασία των δύο χωρών μετέτρεψε τον Πειραιά στο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου.

Νωρίτερα ο Σι Τζινπίνγκ είχε καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ενώ αμέσως μετά συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης