Παρασκευή 07.05.2021 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Νέα ηγεσία στον Άρειο Πάγο με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ28.08.2019 | 2:56 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στη προαγωγή του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, σε πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, προχώρησε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του.

Ακόμη, αποφασίστηκε η προαγωγή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα στη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Το υπουργικό συμβούλιο με την απόφασή του, έκανε δεκτή τη σχετική πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Η επιλογή Τσαλαγανίδη για την Προεδρία του Αρείου Πάγου εντάσσεται στα κριτήρια που έχει καθορίσει ο πρωθυπουργός για αξιοκρατικές επιλογές με παράλληλη τήρηση και της επετηρίδας του δικαστικού σώματος. Ο κ. Τσαλαγανίδης είχε παραλειφθεί αρχικά από τις προαγωγές επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για να γίνει τελικά αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου γεννήθηκε το 1953. Εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Αύγουστο του 1979 και είχε προαχθεί στο βαθμό του αντιπροέδρου τον Οκτώβριο του 2018. Ο κ. Τσαλαγανίδης, κατέχει την 4η θέση στην επετηρίδα και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα, λόγω συνταξιοδότησης, τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ο κ. Πλιώτας εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1981 και προήχθη στο βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Αύγουστο του 2012. Ο νέος εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου διαθέτει επιστημονική κατάρτιση, είναι γενικής αποδοχής και κύρους και όπως και ήρθε πρώτος, όπως και ο κ. Τσαλαγανίδης, σε ψήφους κατά τη διαδικασία προεπιλογής της Βουλής που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Σε δήλωσή του, ο κ. Πλιώτας ανέφερε: «Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθώ πλήρως στα καθήκον και τις υποχρεώσεις μου για το καλό και το κύρος της Δικαιοσύνης  αλλά και της ίδιας της κοινωνίας και των πολιτών».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop