Τρίτη 09.03.2021 | Εορτάζουν: Αέτιος, Αετός, Αέτης, Αετίς, Αετίων, Αετίνα, Βιβιανός, Βιβιάνα, Βιβιανή, Βιβή, Βίβιαν, Ηλιανός, Ιλιάς, Ηλιανή, Ηλιάνα, Λιάνα, Ιλιάνα, Ηλιάννα, Λυσίμαχος, Λυσιμάχη, Ξάνθος, Ξάνθιος, Ξανθιάς, Ξανθούλιος, Ξανθούλης, Ξανθή, Ξανθούλα, Σεβηριανός, Σεβηριανή, Σμάραγδος, Σμαράγδης, Σμαραγδένιος, Σμάρης, Σμαράγδα, Σμαραγδένια, Σμαραγδή, Σμαράγδω, Σμαρούλα, Σμαρώ, Σμαραγδία, Σμαραγδούλα, Σμάρα, Φιλοκτήμων, Φιλοκτήμονας, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα

Νέα κινητοποίηση για να ξεκινήσουν οι εξετάσεις διπλωμάτων

ΤΟΠΙΚΑ06.12.2018 | 5:32 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων σε συνέχεια εκείνου που διεξήχθη προ δεκαημέρου περίπου άνοιξαν οι ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών των Τρικάλων.

Οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη και αποκλεισμό της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Τρικάλων, στη Σωτήρα, εκφράζοντας την αντίδρασή τους στο γεγονός ότι εδώ και δυόμισι μήνες δεν διεξάγονται εξετάσεις έκδοσης διπλωμάτων, λόγω της αποχής των εξεταστών από αυτές.

«Η κατάσταση αυτή μας έχει φέρει στα όρια της οικονομικής εξάντλησης. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή και ζητούμε να ακουστεί η φωνή μας και να βρεθεί μια λύση μεταξύ του Υπουργείου και των εργαζομένων. Τη πληρώνουμε εμείς την κόντρα τους… χωρίς να φταίμε», ανέφεραν κατά την χθεσινή διαμαρτυρία.

Όπως είναι γνωστό οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών είχαν ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις τους στις 28 Νοεμβρίου με επίσημη διαμαρτυρία, αρχικά από την Διεύθυνση Συγκοινωνιών στη Σωτήρα και μετέπειτα στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Στην τότε κινητοποίηση είχαν συναντηθεί με τον εντεταλμένο αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Μπουτίνα, όπου του επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Κατά την συνάντησή τους με τον κ. Μπουτίνα, οι εκπαιδευτές ζήτησαν να βρεθεί άμεσα λύση για τους εξεταστές, οι οποίοι απέχουν από τα καθήκοντά τους από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Μπουτίνας, τότε χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημά τους, εξηγώντας ότι η κατάσταση αυτή τείνει να γίνει κοινωνικό πρόβλημα.

Όπως τους είχε εξηγήσει σαν Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Κώστας Αγοραστός, ήταν και συνεχίζει να είναι από τους πρώτους που υπέγραψαν την απόφαση προκειμένου οι εξετάσεις να γίνονται εντός ωραρίων, μήπως και δεχτούν οι εξεταστές να πάνε να κάνουν τις εξετάσεις. Παρόλα αυτά το συνδικαλιστικό τους όργανο είναι τόσο δυνατό και δεν έσπασε ποτέ σε καμία πόλη.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που έχει το Υπουργείο και πρέπει να το λύσει, ενώ διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά τους θα ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση.

Οι κινητοποιήσεις σύμφωνα με τους Τρικαλινούς εκπαιδευτές θα συνεχιστούν μέχρι και τη στιγμή που θα δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop