Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου

ΕΛΛΑΔΑ12.07.2018 | 3:38 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Δύο νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα εννέα.

Σύμφωνα με νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ, έως και σήμερα Πέμπτη 12 Ιουλίου στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί εννέα κρούσματα, εκ των οποίων το ένα νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, επτά ασθενείς έχουν ήδη λάβει εξιτήριο και ένας δεν χρειάστηκε εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Έξι κρούσματα καταγράφηκαν στην περιοχή του Δήμου Μεγαρέων και από ένα στους δήμους Τανάγρας και Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης.

Η διάμεση ηλικία των προσβληθέντων ατόμων είναι τα 44,5 έτη.

Υπενθυμίζεται ότι, κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους και ζώα είχαν καταγραφεί τα έτη 2010-2014 και 2017, κατά τους θερινούς μήνες, σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, ενώ κυκλοφορία του ιού είχε καταγραφεί σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες.

Δεδομένης της σύνθετης επιδημιολογίας και της απρόβλεπτης κυκλοφορίας του ιού, θεωρούνταν πιθανή και αναμενόμενη η επανεμφάνιση περιστατικών λοίμωξης από τον ιό στη χώρα και κατά την τρέχουσα περίοδο 2018, τόσο σε γνωστές όσο και σε νέες περιοχές.

Ως εκ τούτου, το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε ήδη ενημερώσει από το Μάιο τους επαγγελματίες υγείας πανελλαδικά για την ανάγκη εγρήγορσής τους για την πρώιμη διάγνωση περιστατικών, με στόχο την έγκαιρη εφαρμογή στοχευμένων μέτρων απόκρισης και πρόληψης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης