Παρασκευή 19.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Νέα πρόσωπα στην εκπροσώπηση της Φλόγας

ΤΟΠΙΚΑ26.06.2019 | 4:50 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Στην Φλόγα συμπαραστέκονται στις οικογένειες και αγωνίζονται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Στα Τρίκαλα η δράση του συλλόγου, πλαισιώθηκε από δεκάδες ανθρώπους, που αγκάλιασαν το έργο του, αλλά και το στόχο που δεν είναι άλλος από τη στήριξη των οικογενειών και των παιδιών που χτυπήθηκαν από τον «κεραυνό» όπως συνηθίζεται να περιγράφεται. Όλα αυτά ξεκίνησαν στην πόλη μας πριν μια δεκαετία περίπου και σήμερα, ακόμη και παρά τις οικονομικές δυσκολίες, η ΦΛΟΓΑ είναι ένα συλλογικό πρόσωπο, με σπουδαία δράση.

Πλέον, μετά και τις εκλογικές διαδικασίες, οι νέες υπεύθυνες για τη δράση της Φλόγας στα Τρίκαλα, Αντάρη Δέσποινα, Σδρίβα Μαρία και Αποστολίνα Αθανασία τονίζουν  «Είμαστε δίπλα στις οικογένειες, μοιραζόμαστε τους φόβους και τις αγωνίες τους και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα τους. Η Φλόγα είναι αναμμένη και όσο υπάρχουν παιδιά που το έχουν ανάγκη και όσο έχουμε κοντά μας όλους εσάς θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Το σημαντικό είναι ότι ακόμη και σε δύσκολες εποχές, ο καθένας στο βαθμό που μπορεί, βοηθά στο έργο του συλλόγου. Είναι σπουδαίο, ότι στα Τρίκαλα, ακόμη και όσοι δεν έχουν βιώσει τον πόνο αλλά και τις ανάγκες που προκαλεί ο καρκίνος σε ένα παιδί, επιλέγουν να μην κλείσουν τα μάτια απέναντι στο πρόβλημα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης