Τρίτη 27.02.2024 | Εορτάζουν: Ασκληπιός, Ασκληπιάς, Ασκληπιάδα, Νήσιος, Νήσης

Νέα συνάντηση με πλημμυροπαθείς των Μεγάλων Καλυβίων

ΤΟΠΙΚΑ Χωρίς κατηγορία15.11.2023 | 5:40 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τη συνεχιζόμενη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων στους πλημμυροπαθείς της περιοχής, επαναβεβαίωσε ο Δήμαρχος Νίκος Σακκάς.

Κατά τη διάρκεια νέας συνάντησής του με την Επιτροπή Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων, το πρωί της Τετάρτης στο Δημαρχείο Τρικκαίων, ο κ. Σακκάς αναφέρθηκε στα όσα ήδη έχει κάνει εμπράκτως ο Δήμος για τους πλημμυροπαθείς, σε επίπεδο οικιστικής αποκατάστασης, σίτισης, στέγασης όλο το προηγούμενο διάστημα, κοινωνικής μέριμνας κ.α.
Προηγουμένως, τα μέλη της Επιτροπής έθεσαν αιτήματα στον Δήμαρχο, είτε για θέματα αρμοδιότητας του Δήμου είτε για θέματα που αφορούν σε υπηρεσίες της κεντρικής κυβέρνησης.

Για αυτά, ο κ. Σακκάς τόνισε ότι θα επαναπροωθήσει σχετική επιστολή με τα δίκαια αιτήματα, ζητώντας επίλυση των ζητημάτων (π.χ. αποζημιώσεις και επίσπευσή τους, τεχνικά ζητήματα για αιτήσεις – αποζημιώσεις, ζητήματα επισκευών, επιδομάτων ενοικίου κ.α.)
Όσον αφορά τα θέματα αρμοδιότητας του Δήμου, ο κ. Σακκάς στάθηκε με έμφαση στην οικιστική αποκατάσταση που ήδη υλοποιείται
– με την παράδοση κλειδιών στους πλημμυροπαθείς για τα 9 σπίτια στα Εργατικά της Σωτήρας
– με την εγκατάσταση των πρώτων οικίσκων στα οικόπεδα δικαιούχων.
Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα καθαριότητας, καθαρισμού καναλιών και αγροτικών δρόμων, με τον κ. Σακκά να τονίζει ότι και αυτά βρίσκονται ήδη σε πορεία υλοποίησης από τις υπηρεσίες του Δήμου.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης