Σάββατο 20.08.2022 | Εορτάζουν: Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Έλντα, Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα,Ορέστης, Ορεστιάς, Ορεστία, Ορεστιάδα

Νέα συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ στις 14 Νοεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ11.11.2019 | 4:29 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 14 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, στο περιθώριο της συμμετοχής του στο 4ο Thessaloniki Summit 2019 που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνομιλίες με τον  ομόλογό του.

Το «μενού» της συνάντησης των δύο ηγετών θα περιλαμβάνει τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και την προοπτική ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά το «όχι» της ΕΕ στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων σε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία, ο Ζ. Ζάεφ είχε κάνει λόγο πως «μέρος της Συμφωνίας των Πρεσπών θα παγώσει, διότι δεν είναι δυνατή η εφαρμογή της». Η άμεση αντίδραση της Αθήνας, οδήγησε σε «αναδίπλωση» τον κ. Ζαεφ, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η χώρα του θα εφαρμόσει πλήρως την Συμφωνία.

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, η Ελλάδα, έχει ταχθεί σταθερά υπέρ της πραγμάτωσής της. Αναμένεται, έτσι, μια συνάντηση με ενδιαφέρον.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης