Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Νέα υπηρεσία για διενέργεια ελέγχων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ12.04.2024 | 1:16 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ειδικό σώμα για τη διενέργεια φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων και ερευνών αποκτά η ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με τον ΟΤ, πρόκειται για μια νέα υπηρεσία που θα θυμίζει το ΣΔΟΕ στις παλιές καλές εποχές του, και θα στελεχωθεί από εφοριακούς και τελωνειακούς οι οποίοι θα αναλάβουν τον έλεγχο δύσκολων υποθέσεων,  θα συμμετέχουν σε ειδικές αποστολές και θα βρίσκονται σε απευθείας σύνδεση με την Αίθουσα Επιχειρήσεων.

Το σχέδιο δράσης της ΑΑΔΕ για το 2024 προβλέπει τη διενέργεια πάνω από 170.000 φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους με τον πήχη για τις εισπράξεις να τοποθετείται στα 65 δις. ευρώ και έσοδα τουλάχιστον 2,8 δισ. ευρώ από το παλαιό ληξιπρόθεσμο χρέος και 32% από τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Επιπλέον, μετά το myAADEapp έρχεται στα κινητά τηλέφωνα των επαγγελματιών το myDATAapp  για την έκδοση τιμολογίων και δελτίων αποστολής ενώ δρομολογούνται η ενεργοποίηση συστήματος συναγερμού για απώλεια ρυθμίσεων, η καθιέρωση ψηφιακού πελατολογίου και δελτίου αποστολής, η αυτόματη συμπλήρωση δηλώσεων εισοδήματος και ακινήτων και η επιτάχυνση των επιστροφών φόρων με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 6,58 δις. ευρώ και το 95% των αιτημάτων για ΦΠΑ να ικανοποιείται πριν συμπληρωθούν 90 μέρες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης