Τετάρτη 12.05.2021 | Εορτάζουν: Επιφάνειος, Επιφάνιος, Επιφανία, Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα, Μυροφόρα

Νέα υποψηφιότητα στο Δήμο Φαρκαδόνας

ΤΟΠΙΚΑ21.01.2019 | 5:31 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Επίσημα, υποψήφια δήμαρχος Φαρκαδόνας, είναι από το βράδυ του Σαββάτου η κα Ελένη Χαλβαντζά, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό των διεκδικητών σε πέντε. Με ένα λιτό, αλλά γεμάτο νόημα κείμενο, αναφέρεται στους λόγους που την ώθησαν στην συγκεκριμένη απόφαση, καθώς επίσης και στους στόχους της.

Όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας, η αγάπη για τον τόπο, οι κοινές αγωνίες, τα όνειρα και η διάθεση προσφοράς αποτέλεσαν τους λόγους για να λάβει την απόφαση, να διεκδικήσει με όραμα και στόχους το Δήμο Φαρκαδόνας. Φυσικά σ’ αυτό το γεγονός συνέβαλε και η μεγάλη επαγγελματική πορεία στο χώρο της αυτοδιοίκησης, οι σπουδές και η κατάρτιση που έλαβε πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Σαφώς και για την ίδια, η συμμετοχή στα κοινά δεν ήταν εύκολη, όταν όμως αντιλήφθηκε ότι ο τόπος είχε δυνατότητες που παραμένουν ανεκμετάλλευτες, τότε έλαβε τη δύσκολη απόφαση.

Στο κείμενό της η κα Χαλβαντζά απευθύνει προσκλητήριο σ’ όλους τους δημότες του Δήμου Φαρκαδόνας, έτσι ώστε να επιτευχθεί η αλλαγή και ο Δήμος Φαρκαδόνας να φτάσει στην κορυφή των Δήμων της Ελλάδας.

Αναλυτικά το κείμενο της υποψηφιότητας της κα Ελένης Χαλβαντζά έχει ως εξής:

 «Φίλες και φίλοι, συντοπίτισσες και συντοπίτες,

Λαμβάνω την πρωτοβουλία να επικοινωνήσω μαζί σας γιατί νοιώθω την ανάγκη να εξωτερικεύσω τις σκέψεις, τις αγωνίες και το όραμα μου για τον τόπο μας.

Όλοι μας κουβαλάμε τις αναμνήσεις των παιδικών και νεανικών μας χρόνων από τον τόπο που μεγαλώσαμε. Δεν ξεχνιούνται οι όμορφες στιγμές με τους ανθρώπους μας, ούτε τα οικεία τοπία και τα όνειρα που κάναμε για τη ζωή μας. Όταν μάλιστα συνεχίζουμε τη ζωή μας μακριά από τον τόπο καταγωγής μας αυτές οι αναμνήσεις μετατρέπονται σε πολύτιμη κληρονομιά και διαρκές χρέος.

Θεωρώ λοιπόν, πως για μένα ήρθε η στιγμή να προσπαθήσω να ξεπληρώσω το χρέος μου στον τόπο που τόσο αγάπησα. Ύστερα από μία μεγάλη επαγγελματική πορεία στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, καθώς και με την εξειδικευμένη κατάρτισή μου στο χώρο αυτό, εκτιμώ πως η τεχνοκρατική επάρκεια που απέκτησα μπορεί να αποτελέσει το αναγκαίο εφόδιο για μία νέα πορεία για το Δήμο Φαρκαδόνας. Μία πορεία που θέλω να χαράξουμε μαζί με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον!

Η απόφαση ενεργούς συμμετοχής στα κοινά δεν είναι ποτέ εύκολη. Εύκολη είναι η παραίτηση και η κριτική εκ του ασφαλούς. Όμως όταν ξέρεις πως ο τόπος σου έχει δυνατότητες που παραμένουν ανεκμετάλλευτες πρέπει να πάρεις τη δύσκολη απόφαση. Δεν επιτρέπεται να μείνεις θεατής όταν ξέρεις πως η ανεργία και η εγκατάλειψη του τόπου από τους νέους δεν είναι μονόδρομος. Είναι απόφαση «Ευθύνης-Πίστης-Αισιοδοξίας».

«Ευθύνη απέναντι στον τόπο που πήγα σχολείο, που έκανα τα πρώτα βήματα της επιστημονικής και κοινωνικής μου διαδρομής, που έκτισα τον χαρακτήρα μου με τις αξίες που έχει η τοπική μας κοινωνία». 

«Πίστη για τις μεγάλες δυνατότητες που έχει ο τόπος μας τις οποίες πρέπει επιτέλους να αξιοποιήσουμε προς όφελος των συμπολιτών μας.»

« Αισιοδοξία ότι με ισχυρή ομάδα χωρίς διαχωριστικές γραμμές, καλό προγραμματισμό, σοβαρή δουλειά, σωστό συντονισμό μπορούμε, πραγματικά μπορούμε, να οδηγήσουμε το Δήμο μας στη νέα εποχή».

Η αγωνία λοιπόν για το μέλλον του τόπου μας και των ανθρώπων του, προστάζει να υπερνικήσουμε τα όποια εμπόδια, να τρέξουμε γρήγορα, να εργαστούμε και να συνεργαστούμε με όλες τις υγιείς δυνάμεις πάνω σε πολιτικές και δράσεις, οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα ρεαλιστικό όραμα, θέτοντας νέους στόχους για την περιοχή μας και να βγούμε μπροστά με πρόταση για την επόμενη μέρα! Με εφόδια τη γνώση, την εμπειρία και την εκφρασμένη διάθεση, με συναίνεση και ομοφωνία, μπορούμε να στηρίξουμε τη μεγάλη επιλογή που κάναμε να ασχοληθούμε με την αυτοδιοίκηση και σας ζητώ να πορευτούμε όλοι μαζί για να πετύχουμε την αλλαγή, ώστε να φέρουμε το Δήμο Φαρκαδόνας στην κορυφή των Δήμων της Ελλάδας.».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop