Πέμπτη 05.08.2021 | Εορτάζουν: Νόννα, Νόνα

Νέες διευκολύνσεις για τους δανειολήπτες του τ. ΟΕΚ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ02.07.2019 | 3:04 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ανοίγει ακόμα περισσότερο η βεντάλια, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, για την ένταξη των δανειοληπτών του τ. ΟΕΚ στην ευνοϊκή ρύθµιση του 2018.

Η εν λόγω ρύθµιση αφορά τους περίπου 80.000 δανειολήπτες από ίδια κεφάλαια του καταργηθέντος ΟΕΚ, εκ των οποίων περίπου οι µισοί έχουν ήδη απαλλαγεί από το χρέος τους.

Η εγκύκλιος διευκρινίζει το πλαίσιο ένταξης για τους δανειολήπτες που έχουν αιτηθεί την υπαγωγή τους στον νόµο Κατσέλη (3869/2010).

Εγκύκλιος την οποία εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας προβλέπει ότι στην ευνοϊκή ρύθµιση που θεσµοθετήθηκε το 2018 για τους δανειολήπτες από ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ µπορούν πλέον να υπαχθούν µε αίτησή τους δανειολήπτες που έχουν καταθέσει αίτηση για τον νόµο Κατσέλη και εκκρεµεί η έκδοση οριστικής δικαστικής απόφασης είτε σε πρώτο είτε σε δεύτερο βαθµό, ή έχουν ζητήσει την ανάκληση ή µεταρρύθµιση δικαστικής απόφασης.

Ο δανειολήπτης εντάσσεται στη ρύθµιση µε την προσκόµιση παραίτησης από την αίτηση του νόµου 3869/2010 ή δικαστικής απόφασης ή δικαστικού συµβιβασµού.

Εάν με την τελεσίδικη δικαστική απόφαση απορρίπτεται η αίτηση του οικιστή για υπαγωγή στις διατάξεις του ν. 3869/2010, αυτός μπορεί να ζητήσει την υπαγωγή του στις ρυθμίσεις της ΥΑ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop