Σάββατο 15.06.2024 | Εορτάζουν: Αυγουστίνος, Αυγουστίνα, Αύγουστος, Αυγούστα, Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη, Μόνικα, Μόνα, Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Νέες κατηγορίες στο επίδομα μητρότητας

ΕΛΛΑΔΑ19.10.2023 | 5:49 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το επίδομα μητρότητας πρόκειται να υποδεχθεί νέες κατηγορίες εργαζομένων οι οποίοι πρόκειται να ενταχθούν στους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το νέο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η επέκταση του δικαιώματος ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες, ολοκληρώνει την προσπάθεια προστασίας της μητρότητας για το σύνολο των ασφαλισμένων του e – ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι, το δικαίωμα είναι μερικώς μεταβιβάσιμο και στον έτερο γονέα, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται πλέον η συνολική προστασία της γονεϊκότητας.

Με την προτεινόμενη διάταξη, όλες οι νέες, μη μισθωτές και ασφαλιστικά ενήμερες μητέρες θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μητρότητας, από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, το οποίο θα ανέρχεται στα €780 (κατώτατος μισθός) για 9 μήνες.

Για να χορηγηθεί όμως το επίδομα αυτό στις μητέρες θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

-Να υπάρχει ταμειακή ενημερότητα και ασφαλιστική ικανότητα για παροχές ασθένειας κατά την ημερομηνία του τοκετού,

-Και να μην δικαιούται η αιτούσα επίδομα μητρότητας από άλλο ασφαλιστικό οργανισμό.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης