Πέμπτη 28.09.2023 | Εορτάζουν: Χαρίτων, Χαρίτωνας, Χαρίτος

Νέοι δήμοι παντού εκτός από το Νομό Τρικάλων!

ΤΟΠΙΚΑ06.03.2019 | 5:25 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Το υπουργείο Εσωτερικών «κόβει και ράβει» δήμους σε περιοχές της χώρας. Δήμοι μεγαθήρια, όπως ο Λέσβου «σπάνε» στα δύο. Στα τρία η Κέρκυρα αλλά και αλλαγές σε περιοχές της χώρας όπου ο «Καλλικράτης» δημιούργησε αυτοδιοικητικά «εκτρώματα».

Ανάλογη μέριμνα δεν υπάρχει για τους γιγαντιαίους και ανομοιογενείς δημάρχους του Νομού μας. Παρότι όλοι ή σχεδόν όλοι, συμφωνούν ότι ο δήμος Πύλης και ο δήμος Καλαμπάκας δεν είναι διαχειρίσιμοι, ουδείς έθεσε αίτημα διάσπασής τους προκειμένου οι νέοι ΟΤΑ να καταστούν περισσότερο λειτουργικοί και βέβαια αποδοτικοί για τους δημότες τους.

Το γιατί δεν τέθηκε το αίτημα είναι αποτέλεσμα μικροκομματικής και ψηφοθηρικής λογικής. Από τη μια οι κυβερνητικοί βουλευτές είπαν να μην αγγίξουν την «καυτή πατάτα» του χωραταξικού για να μην καούν πολιτικά και από την άλλη οι νυν δήμαρχοι που ήδη έχουν ανακοινώσει υποψηφίους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους στα χωριά είπαν να μην σκαλίσουν το θέμα που ίσως τους βλάψει εκλογικά. Ήδη έστρωσαν το… χαλί των εκλογών και αποφάσισαν να βαδίζουν πάνω σ’ αυτό.

Με λίγα λόγια ήταν η συγκυρία, το λεγόμενο timing που απέτρεψε να ανοίξει στην παρούσα φάση, το χωροταξικό του «Καλλικράτη» και στο Νομό Τρικάλων με αποτέλεσμα να χαθεί μία ακόμη ευκαιρία για τις τοπικές κοινωνίες των δήμων Πύλης και Καλαμπάκας οι οποίες ακριβώς λόγω των αποστάσεων και της γεωγραφικής ανομοιογένειας, δεν απολαμβάνουν την εξυπηρέτηση και  τις υπηρεσίες που τους αξίζουν.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης