Τετάρτη 05.10.2022 | Εορτάζουν: Χαριτίνη, Χαριτίνα, Χαρίτη, Τίνα, Χαρά, Μεθοδία, Ερμογένης

Νέο δημοτικό σύμβουλο θα αποκτήσει το Δ.Σ. Φαρκαδόνας

ΤΟΠΙΚΑ05.06.2018 | 12:03 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Τις αμέσως επόμενες ημέρες και πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα ο νέος δημοτικός σύμβουλος Φαρκαδόνας, από την παράταξη της «Ένωσης Πολιτών Οιχαλίας-Φαρκαδόνας-Πελινναίων» που ηγούνταν κατά το παρελθόν και πριν την παραίτησή του, το Φεβρουάριο του 2017, ο πρώην δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Κώστας Οικονόμου.

Ο νέος δημοτικός σύμβουλος θα λάβει τη θέση του επί σειρά ετών κοινοτικού συμβούλου, δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου, Βάϊου Χριστοδούλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, χτυπημένος από την επάρατο νόσο.

Ο δημοτικός σύμβουλος που έφυγε σε ηλικία 68 χρόνων και ετάφη στην γενέτειρά του το περασμένο Σάββατο, είχε λάβει τη θέση του κ. Οικονόμου, που είχε παραιτηθεί πριν ενάμισι περίπου χρόνο. Αποτέλεσε πρώτο αναπληρωματικό μέλος του συνδυασμού κι ως προς αυτό η δημοτική έδρα ανήκει στην Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας.

Ήδη μετά την απώλεια του δημοτικού συμβούλου ο Δήμος Φαρκαδόνας και οι αρμόδιες Υπηρεσίες ξεκίνησαν τις ενέργειες, ώστε να υπάρξει η κάλυψη της δημοτικής έδρας.

Στη παρούσα φάση η γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας θα έρθει σε επαφή και θα κοινοποιήσει το σχετικό έγγραφο στον πρώτο επιλαχόντα του συνδυασμού από την Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας και συγκεκριμένα στον κ. Δήμο Μανιώτη. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποδοχή τότε θα ακολουθήσει ο δεύτερος επιλαχών που είναι ο κ. Πέτρος Μελετίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο επιλαχόντες σύμβουλοι  αποτελούν νέα πρόσωπα για την τοπική αυτοδιοίκηση μιας και θα είναι πρώτη φορά που θα ασχοληθούν με τα κοινά.

Τις επόμενες ημέρες με την ολοκλήρωση των διαδικασιών αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να διεξαχθεί η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβούλου ενώπιον του δημάρχου Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης