Τετάρτη 29.06.2022 | Εορτάζουν: Πέτρος, Πετρής, Πετράς, Πετράκης, Πετρουλάς, Πετρίνος, Πέτρα, Πετρούλα, Πετρία, Πετρίνα, Παύλος, Πώλ, Παυλίνα, Πωλίνα, Παύλιανη

Νέο κτίριο αποδυτηρίων στο Αθλητικό Κέντρο Σωτήρας

ΤΟΠΙΚΑ28.01.2019 | 5:45 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην κατασκευή νέου κτιρίου αποδυτηρίων στο γήπεδο στη Σωτήρα Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και το Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου μπαίνει σε υλοποίηση το έργο «Κατασκευή κτιρίου αποδυτηρίων στο Αθλητικό Κέντρο Σωτήρας», συνολικού προϋπολογισμού 420.000,00€.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις υπηρεσίες μας και το Δήμο Τρικκαίων προχωράμε στην κατασκευή νέων αποδυτηρίων στο Αθλητικό Κέντρο Σωτήρας. Είναι ένα έργο ουσίας και χρήσιμο που διεισδύει στις επιθυμίες των αθλητών και πολιτών της περιοχής. Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον στους αθλούμενους και τους αθλητικούς συλλόγους μέσω τις αναβαθμίσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη αθλητική περιφέρεια της χώρας και εκεί επιθυμούμε να παραμείνει».

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ

Το παρόν έργο αφορά στην κατασκευή νέου κτιρίου αποδυτηρίων σε οικόπεδο του Δήμου Τρικκαίων στη Σωτήρα Τρικάλων σε δημοτική έκταση 30.473,87τ.μ. με το χαρακτηρισμό «Μερηάς». Είναι μονώροφο κτίσμα 232τ.μ. και περιλαμβάνει τις 4 ενότητες αποδυτηρίων με τους βοηθητικούς σε αυτά χώρους, (ντους- wc), γραφείο διαιτητή,  wc ΑμεΑ, αποθηκευτικό χώρο και στεγασμένο χώρο 20τ.μ.. Η πρόσβαση των ατόμων μειωμένης κινητικότητας στο κτίριο πραγματοποιείται μέσω ράμπας, από την νοτιοδυτική όψη, όπου προβλέπεται να χωροθετηθεί το parking,  ενώ παράλληλα υπάρχει πρόσβαση στο κτίριο και από την νοτιοανατολική όψη μέσω ενός στεγασμένου χώρου.  Η χωροθέτηση του κτιρίου στο οικόπεδο, ο προσανατολισμός του, η ηλιοπροστασία, ο φυσικός φωτισμός και αερισμός,  είναι στοιχεία που έχουν ληφθεί υπόψη στο σχεδιασμό του κτιρίου, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες θερμικής και οπτικής άνεσης στο εσωτερικό του κτιρίου και να συμβάλουν στην δημιουργία ενός ενεργειακά αποδοτικού κτιρίου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Αλλάζω συσκευή - Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή