Δευτέρα 08.03.2021 | Εορτάζουν: Ερμής, Θεοφύλακτος, Φυλακτός, Φυλαχτός, Θεοφύλακτη, Φυλακτή, Φυλαχτή, Φυλαχτούλα

Νέο Ξεκίνημα για όλο τον Δήμο Μετεώρων!

ΤΟΠΙΚΑ22.05.2019 | 10:05 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε μία μεγάλη συγκέντρωση με ισχυρό παλμό, που στέλνει μήνυμα νίκης για τον συνδυασμό «Νέο Ξεκίνημα – Ανεξάρτητος Δήμος», μίλησε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στην Καλαμπάκα, ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων κ. Θοδωρής Αλέκος.

Μπροστά στο πολυπληθές κοινό ο κ. Αλέκος ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τον κόσμο για την βροντερή παρουσία του, ενώ μίλησε για το όραμα του συνδυασμού που δεν είναι άλλο από ένα «Νέο Ξεκίνημα με διάθεση για προσφορά, με όρεξη για δουλειά, με αγάπη για τον τόπο μας. Νέο Ξεκίνημα για την δημιουργία ενός Δήμου Μετεώρων, υποδειγματικής λειτουργίας. Νέο Ξεκίνημα με σημαία την διαφάνεια, την συνέπεια, την αγωνιστικότητα, την συλλογικότητα, την αλήθεια, την εντιμότητα και τη σεμνότητα. Νέο Ξεκίνημα με υπεύθυνη, διαρκή και αδιάκοπη ενημέρωση, προς όλους εσάς για την πορεία του δήμου, για τις εκάστοτε δυσκολίες, για τις προτεραιότητες μας, για τους στόχους μας».

Επιτιθέμενος στη σημερινή δημοτική αρχή τόνισε πως «βιώνουμε μια ασυνήθιστη κινητικότητα, κυρίως στα απολύτως ξεχασμένα χωριά του δήμου μας, μια κινητικότητα με καθαρά προεκλογικά ελατήρια δηλαδή την αλίευση ψήφων την ύστατη ώρα με δημαγωγικό τρόπο! Είναι μια ενέργεια όμως που όχι μόνον δεν πείθει, αλλά εξαγριώνει τους συνδημότες μας, διότι οι πολίτες σε όλο το πολιτικό φάσμα, αφενός δεν χειραγωγούνται και αφετέρου  έχουν αντιληφθεί τι γίνεται. Δεν μπορεί, η σημερινή Δημοτική αρχή  να μιλάει για τα ίδια έργα στην ύπαιθρο, που υπόσχονταν την πενταετία που παρήλθε! Όπως για τα μονοπάτια των Μετεώρων που τα έταξε, πριν 5 χρόνια και δεν έκανε τίποτα, και τα ξαναβάζει στο νέο της πρόγραμμα. Είναι υπόλογοι στους συνδημότες μας για αυτά που υπόσχονταν και ποτέ δεν  έπραξαν!

Δεν έπεισαν όσο κι αν προσπάθησαν με τις βαρύγδουπες και ανυπόστατες ανακοινώσεις τους, να ανατρέψουν την σκληρή αλήθεια, μέσα από την οποία πάντα προέκυπτε η απόλυτη δυσκαμψία τους. Το μόνο που κατάφεραν είναι να δημιουργήσουν στα μάτια τα δικά σας, ένα απόλυτο επικοινωνιακό φιάσκο!».

Ο κ. Αλέκος τόνισε πως «η ανάγκη για αναζωογόνηση της πόλης της Καλαμπάκας είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ. Η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, είναι το όραμά μας.  Όραμα που σε πολλές περιπτώσεις περιορίζεται από τη δυσχερή οικονομική κατάσταση και την έλλειψη πόρων, όραμα όμως, κάθε άλλο παρά ανέφικτο όταν υπάρχει στρατηγική,προγραμματισμός και ολοκληρωμένο σχέδιο.

Ένας σύγχρονος Δήμαρχος, έχει πολλές ευκαιρίες να εφαρμόσει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή και περιβαλλοντική πολιτική, βασιζόμενος στις ευκαιρίες συγχρηματοδότησης που του παρέχονται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, αλλά και του προγράμματος«ΕΛΛΑΔΑ»,του Υπουργείου Εσωτερικών.

Είμαι λοιπόν σίγουρος πως κάθε Δήμαρχος που οραματίζεται να επιτελέσει έργο υψηλών προδιαγραφών, έχει στην διάθεσή του τα απαραίτητα εργαλεία για να διαμορφώσει ένα Δήμο πρότυπο για τον τόπο του.

Για το συνδυασμό « Νέο Ξεκίνημα- Ανεξάρτητος Δήμος», οι δήμοι επιβάλλεται να συνεργαστούν με τους φορείς της κεντρικής εξουσίας, στοχεύοντας στην υλοποίηση μιας αποτελεσματικότερης κοινωνικής πολιτικής, που θα αντιμετωπίζει ένα μεγάλο τμήμα των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη».

Ακολούθως ο κ. Αλέκος ανέπτυξε το πρόγραμμα του συνδυασμού σε όλους τους τομείς, με συγκεκριμένες υλοποιήσιμες προτάσεις που μπορούν να προχωρήσουν άμεσα.

Κλείνοντας υπογράμμισε: «Σε αυτό τον τόπο γεννηθήκαμε, εδώ μεγάλωσαν οι προγονοί μας, εδώ μεγαλώσαμε και εμείς με αξίες και ιδανικά. Τώρα πια γεμάτοι εμπειρία, γνώση και δύναμη, ήρθε η ώρα να δώσουμε πίσω στον τόπο μας όλα αυτά που μας έχει προσφέρει. Στον τόπο που αγαπάμε. Με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς για τον συνάνθρωπο».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop