Παρασκευή 19.04.2024 | Εορτάζουν: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Νέος εμβολιασμός παιδιών Ρομά στον Δ. Τρικκαίων

ΤΟΠΙΚΑ13.03.2024 | 5:47 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με εμβολιασμό παιδιών συνεχίστηκαν οι δράσεις υποστήριξης που υλοποιεί το Παράρτημα Ρομά του Δήμου Τρικκαίων, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την κοινωνική ένταξη των Ρομά με στόχο την προαγωγή και προάσπιση της υγείας.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη το Παράρτημα Ρομά στον Πύργο υλοποίησε δράση μαζικού εμβολιασμού παιδιών και εφήβων Ρομά σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Τρικάλων. Το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Τρικάλων συνολικά διενήργησε 20 εμβολιασμούς (9 κορίτσια και 11 αγόρια), από λίστα εμβολίων που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Ακόμη, ελέγχθηκαν τα βιβλιάρια υγείας παιδιών που δεν είχαν συμπεριληφθεί στον εμβολιασμό, ώστε να περιληφθούν στις επερχόμενες εμβολιαστικές δράσεις.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων Δήμητρα Νάτσινα τόνισε τη σημασία των παρεμβάσεων για τους Ρομά και ειδικά για την υγεία των παιδιών.

Η δράση οργανώνεται με απώτερο στόχο την προάσπιση της υγείας μέσω Παροχών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Συγκεκριμένα, επιχειρείται η ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών και εφήβων Ρομά και η θωράκισή τους από ασθένειες που δύνανται να προληφθούν. Παρέστη επίσης η προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικών Πολιτικών και Δημόσιας Υγείας  του Δ. Τρικκαίων με το προσωπικό του παραρτήματος Ρομά, του Κέντρου Κοινότητας του Δ. Τρικκαίων

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλία» 2021-2027.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης