Σάββατο 18.05.2024 | Εορτάζουν: Ιούλιος, Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Τζούλια, Γιούλη, Γαλάτεια, Γαλατία, Φαεινός, Φαεινή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Νηπιαγωγείο Ριζαριού: Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού

ΤΟΠΙΚΑ04.05.2024 | 12:53 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το να δίνουμε την δυνατότητα στα παιδιά να έρχονται σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο είναι πολύ σημαντικό καθώς αυτό τα βοηθάει να αντιληφθούν καλύτερα το περιβάλλον γύρω τους αλλά και κάποιες διεργασίες που είναι απαραίτητες για ένα καθαρότερο και βιώσιμο περιβάλλον.

Έτσι χθες επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων της περιοχής μας (βιολογικό καθαρισμό) που εδρεύει στο χωριό μας ,το Ριζαριό για να μάθουμε τη διαδικασία καθαρισμού του νερού και τη μετατροπή των λυμάτων σε καθαρό νερό, που βέβαια δεν πίνετε αλλά έχει άλλες χρήσεις.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον μηχανολόγο -μηχανικό κ Νίκο Αναγνώστου ,υπεύθυνο των εγκαταστάσεων και το προσωπικό που μας υποδέχτηκαν με χαρά και μας ξενάγησαν στον χώρο.

Ο κ Αναγνώστου αφού μας καλωσόρισε πρώτα στο γραφείο του και μας εξήγησε με απλό και κατανοητό τρόπο τι είναι τα λύματα μας συνόδευσε ο ίδιος στον περιβάλλοντα χώρο ,εξηγώντας τα στάδια καθαρισμού των λυμάτων και της μετατροπής τους σε καθαρό νερό και όχι μόνο. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών και δέχτηκε με προθυμία την πρόσκληση μας να επισκεφτεί το σχολείο μας για να μας πει περισσότερα!

Την επόμενη μέρα όντως ο κ Αναγνώστου  μας επισκέφθηκε και μίλησε στα παιδιά για το πόσο χρήσιμος για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας είναι η επεξεργασία των λυμάτων. Τα παιδιά με τη σειρά τους παρουσίασαν στο προαύλιο και μέσα στην καταπράσινη φύση την μακέτα που δημιουργήσαμε για το βιολογικό καθαρισμό, φτιαγμένη με φυσικό ή ανακυκλώσιμο υλικό με τα χεράκια τους

Τα παιδιά μετέφεραν τις εντυπώσεις τους στα μικρότερους συμμαθητές τους και επιδόθηκαν σε ζωγραφιές!

Ευχαριστούμε επίσης την εξαιρετικά δραστήρια πρόεδρο του συλλόγου του Νηπιαγωγείου μας και μητέρα νηπίου κ Νταλιάνη -Ντατσίκοβα Ευγενία για τη βοήθεια που μας προσέφερε, συνοδεύοντας τα παιδιά κατά την επίσκεψή μας .

Ο βιολογικός καθαρισμός  επέχει σημαντικό ρόλο  στη δημιουργία ενός καθαρότερου περιβάλλοντος και στην βιωσιμότητα του πλανήτη.

Τα νερά που προέρχονται από διάφορες διαδικασίες βιολογικού καθαρισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορους τομείς, ανάλογα με την ποιότητά τους και τον τρόπο επεξεργασίας. Ορισμένες εφαρμογές περιλαμβάνουν:

Άρδευση γεωργικών καλλιεργειών: Τα νερά που έχουν υποστεί επεξεργασία από βιολογικούς καθαρισμούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την άρδευση γεωργικών καλλιεργειών, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση του εδάφους και στη μείωση της χρήσης φρέσκου νερού.

Αναπλήρωση υδάτων: Σε ορισμένες περιοχές, τα νερά από βιολογικούς καθαρισμούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναπλήρωση υδάτων σε ρυάκια, ποτάμια ή λίμνες.

Βιομηχανικές διεργασίες: Σε ορισμένες βιομηχανικές διεργασίες, τα νερά από βιολογικούς καθαρισμούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς, όπως ψύξη ή διαδικασίες καθαρισμού στη βιομηχανία.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ποιότητα του νερού μετά τον βιολογικό καθαρισμό πρέπει να παρακολουθείται προσεκτικά για να διασφαλιστεί ότι είναι κατάλληλη για την εν λόγω εφαρμογή και ότι δεν θα προκαλέσει προβλήματα υγείας ή περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης