Τρίτη 21.05.2024 | Εορτάζουν: Κωνσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κωσταντίνος, Κωστάκης, Κωνσταντίνα, Κωνσταντία, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Νάντια, Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα, Ελενάκι, Νίτσα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Νομό Τρικάλων ψηφίζουν οι επισκέπτες κι αυτό το Πάσχα!

ΤΟΠΙΚΑ23.04.2024 | 9:06 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αυξημένο ρυθμό κρατήσεων για τις ημέρες του Πάσχα εμφανίζουν όλοι οι παραδοσιακοί προορισμοί της εορταστικής περιόδου, με ανοδικές τάσεις και last minute προοπτική και για το νομό Τρικάλων που αναδεικνύεται στους πρωταγωνιστές κι αυτής της εορταστικής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΕΥΝΑΣ, υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων, καταγράφονται σε όλο το νομό Τρικάλων  τόσο στα ξενοδοχεία όσο και στα Airbnb. Μια «περιήγηση» σε δημοφιλή πλατφόρμα κράτησης κλινών δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη ελεύθερα καταλύματα, κυρίως από ιδιώτες τα οποία, κυρίως, αφορούν πολυτελή καταλύματα οι τιμές των οποίων είναι ιδιαίτερα υψηλές καθώς υπερβαίνουν ακόμη και τα 500 ευρώ τη διανυκτέρευση.

Οι τιμές για δύο βράδια ξεκινούν κατά μέσο όρο από τα 60 ευρώ (από ιδιώτες, σε περιοχές πιο μακριά από κέντρο), ενώ στα ξενοδοχεία ξεκινούν από τα 80 ευρώ, ενώ φτάνουν και τα 210 ευρώ την βραδιά.

Τα Μετέωρα στους δημοφιλούς προορισμούς

Η μοναστική κοινότητα των Μετεώρων κτισμένη στο μεγαλοπρεπές γιγαντιαίο βραχώδες σύμπλεγμα και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αποτελεί για τις ημέρες του Πάσχα έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς.

Στις «κατακόμβες του ουρανού», εκατοντάδες πιστοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό συρρέουν κάθε χρόνο για να γιορτάσουν με ευλάβεια τη Μεγάλη Εβδομάδα, στη δεύτερη μεγαλύτερη μοναστική πολιτεία της χώρας, μετά από αυτή του Αγίου Όρους.

Πρόκειται για έναν προορισμό, που συμπυκνώνει την πλούσια ελληνική λαϊκή παράδοση, με την πεμπτουσία της Ορθόδοξης πίστης, τον σταυρικό θάνατο και την Ανάσταση του Κυρίου. Οι επισκέπτες βιώνουν ένα Πάσχα μυσταγωγικό, κατά τη διάρκεια του οποίου το Θείο δράμα εκτυλίσσεται με σεβασμό, ταπεινότητα και αγιοσύνη στα μοναστήρια που φιλοξενούνται στους απόκοσμους πέτρινους βράχους, που αγκαλιάζουν την Καλαμπάκα.

Το αυτονόητο ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα Μετέωρα τις ημέρες της θρησκευτικής κατάνυξης του Πάσχα σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές του τόπου αλλά και έθιμα, όπως αυτό στον Αη Γιώργη τον Μανδηλαρά στο Καστράκι, λειτουργούν ως δέλεαρ για ακόμη περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή μας.

Φθηνότερες προορισμός

Πάντως, η Καλαμπάκα αναδεικνύεται από τους φθηνότερους, συγκριτικά, προορισμούς αυτό το Πάσχα. Οι πιο ακριβοί πασχαλινοί προορισμοί, ωστόσο, αναδεικνύονται και οι πιο δημοφιλείς. Ο λόγος για την Κέρκυρα και τη Χίο, οι οποίες από Αθήνα προσεγγίζονται ευκολότερα με το αεροπλάνο.

Πιο συγκεκριμένα η Κέρκυρα αναδεικνύεται ως η «βασίλισσα» του Πάσχα, καθώς το κόστος για την εξαήμερη εξόρμηση με αεροπλάνο στο νησί των Φαιάκων ανέρχεται στα €522/ άτομο.

Κόστος στο οποίο έχουν συνυπολογιστεί τα αεροπορικά εισιτήρια στα €286 και η εξαήμερη διαμονή στα €286.

Κάτι παραπάνω από €100 πιο οικονομική ανέρχεται η Χίος με το συνολικό κόστος ανά άτομο να υπολογίζεται στα €395. Πιο συγκεκριμένα, τα αεροπορικά για τη Μυροβόλο νήσο κοστολογούνται στα €278 και η διαμονή στα €117.

Πιο εύκολη πρόσβαση

Τέλος, ένα επιπλέον κίνητρο για τους επισκέπτες είναι και η παράδοση του Ε65 που καθιστά πιο εύκολη την οδική πρόσβαση στο νομό μας και ευρύτερα στη Δυτική Θεσσαλία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης