Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Πάνω από 1.200 στεφανιογραφίες, 600 αγγειοπλαστικές και 200 βηματοδότες σε έναν χρόνο

Νοσοκομείο: Κεφάλαιο για την υγεία η λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής

ΤΟΠΙΚΑ26.02.2019 | 4:43 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Εν μέσω δύσκολων καταστάσεων για τους περισσότερους συμπολίτες μας, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων λειτουργεί πλήρως, παρέχοντας ολοκληρωμένη παρέμβαση στους ασθενείς που απευθύνονται σε αυτή.  Η απουσία της, θα σήμαινε τραγικές συνέπειες σε πολλούς ασθενείς που βρέθηκαν εκτάκτως στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, και που τελικά αντιμετωπίστηκαν ως περιστατικά άμεσα χωρίς να χρειαστεί να διακομιστούν σε άλλο νοσοκομείο.

Ενδεικτικά, το 2018 οι στεφανιογραφίες ξεπέρασαν τις 1200, ενώ έγιναν 600 αγγειοπλαστικές επεμβάσεις ενώ  έγιναν πάνω από 200 για την τοποθέτηση βηματοδότη. Όπως ανέφερε σχολιάζοντας σχετικά, ο διευθυντής της κλινικής κ. Δημήτρης Πλατογιάννης, το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, χάρη στην ολοκληρωμένη λειτουργία  της κλινικής, προσελκύει και ασθενείς από άλλες υγειονομικές περιφέρειες, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αντιμετώπιση περιστατικών.

Τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια

Μέσα από την αύξηση των περιστατικών που εξετάζει η καρδιολογική κλινική Τρικάλων, αποκτά ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι γυναίκες με καρδιολογικά προβλήματα έχουν αυξητική τάση. Όπως τονίζει ο γιατρός, αυτό οφείλεται κατά βάση στην αλλαγή του τρόπου ζωής.

Κρούει δε τον κώδωνα του κινδύνου, στην κατεύθυνση της πρόληψης. Όπως αναφέρει, είναι συνήθης τακτική για όλο τον πληθυσμό  να αμελούν τον καρδιολογικό έλεγχο. Αυτό αυξάνει σαφώς τους κινδύνους .

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ