Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Ο αγώνας συνεχίζεται για να μείνει στα χαρτιά το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

ΤΟΠΙΚΑ10.07.2020 | 5:26 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Κάτω τα ξερά σας από τους αγώνες των εργαζομένων» τόνισαν οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο στα Τρίκαλα, δίνοντας «νέο ραντεβού στους χώρους δουλειάς», για να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στην προσπάθεια να μπουν στο «γύψο» οι διαδηλώσεις.

Το μαζικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, μαζί με τις δεκάδες κινητοποιήσεις που έγιναν σε όλη την χώρα αποτέλεσαν συνέχεια της καθολικής καταδίκης του κατάπτυστου νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Ένα νομοσχέδιο που από την πρώτη στιγμή της κατάθεσής του καταδικάστηκε από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς, από δικαστικούς, νομικούς, επιστήμονες, καλλιτέχνες, από το λαό.

Στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην αρχή του πεζοδρόμου της Ασκληπιού , μίλησαν εκπρόσωποι εργατικών σωματείων , όπως ο Γιώργος Μόκκας , πρόεδρος του συνδικάτου Οικοδόμων Τρικάλων & ο Γιώργος Κατσίβελος, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Λογιστών , καθώς και εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Αυταπασχολούμενων Λογιστών ο Χρήστος Κούτσικος. Οι ομιλητές ανέδειξαν για ακόμη μια φορά τις βαθειά αντιδραστικές διατάξεις του νομοσχεδίου που θέλουν να χτυπήσουν κάθε προσπάθεια ριζοσπαστισμού των εργαζομένων, τις ευθύνες της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων και των κομμάτων που συμμετείχαν σ’ αυτές για το πώς έκτιζαν μεθοδικά ένα συνολικό πλαίσιο συκοφάντησης και καταστολής  του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, καθώς και τις ευθύνες του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού , όπως η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων με την εκκωφαντική σιωπή της για το νομοσχέδιο, που συνεχώς βάζουν πλάτη προς αυτή την κατεύθυνση.

Με ξεκάθαρο μήνυμα ότι «Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν»,«Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά τους! Ο εργαζόμενος λαός θα κάνει το νομοσχέδιο, κουρελόχαρτο! το συλλαλητήριο συνεχίστηκε με δυναμική πορεία  στους κεντρικούς δρόμους των Τρικάλωντην ώρα που το νομοθετικό έκτρωμα συζητιόταν στη Βουλή, διαμήνυσαν αποφασιστικά ότι «δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου».

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ