Σάββατο 16.01.2021 | Εορτάζουν: Δαν, Δανάη

Ο Ανδρέας Ψαράκος στο art shop της γκαλερί Alma

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ20.02.2020 | 5:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο art shop της γκαλερί Alma μπορείτε να βρείτε μοναδικά έργα του Ανδρέα Ψαράκου, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και μπορούν να δώσουν ένα διαφορετικό χρώμα στον χώρο σας, αλλά και να αποτελέσουν μία πολύ καλή επιλογή για δώρο σε φίλους και αγαπημένους σας.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας το 1958. Τα πρώτα μαθήματα στο σχέδιο και στη ζωγραφική τα έκανε στο εργαστήριο του Βρασίδα Βλαχόπουλου. Συνέχισε τις σπουδές του το 1978 έως το 1981 στη Σχολή Βακαλό με δασκάλους τους Βαγγέλη Δημητρέα και Γιάννη Βαλαβανίδη. Από το 1981 έως το 1983 φοίτησε στη Γερμανική Σχολή Γραφικών Τεχνών.

Το 1984 με κρατική υποτροφία παρακολούθησε το πρόγραμμα μελέτης και εφαρμογής των φυτικών χρωμάτων με καθηγήτρια την Σοφία Κανά στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με την ομάδα γραφικών Τεχνών «Όμικρον» και από το 1989-1993 ανέλαβε ειδικές παραγγελίες έργων για την αλυσίδα καταστημάτων «StudioShop» σε πολλές βαλκανικές χώρες.

Έργα του υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και εξωτερικό και στα πωλητήρια του Μεγάρου Μουσικής, του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και σε σημαντικές γκαλερί σε διάφορες πόλεις της χώρας, ανάμεσά τους και η γκαλερί ALMAστα Τρίκαλα, καθώς και σε πρωτεύουσες και πόλεις της Ευρώπης.

Ο Ανδρέας Ψαράκος προτιμά τα έντονα χρώματα που παραπέμπουν στην τεχνική της popart και έχει παιγνιώδη, χαρούμενη διάθεση. Απαλλαγμένος από την όποια έννοια σοβαροφάνειας, απενεχοποιημένος μπροστά στην καθαρότητα της έμπνευσης του, δημιουργεί έργα που μας γυρίζουν στην εποχή της αθωότητας.

Ποδήλατα, ομπρέλες, φιγούρες, αυτοκίνητα, ένα καλοκαιρινό καπέλο, ένα ζευγάρι σαγιονάρες, σκηνές από την ζωή στην παραλία, αυτοκίνητα, καρδιές, δέντρα και άλλα αγαπημένα αντικείμενα γίνονται οι πρωταγωνιστές του. Τα τοποθετεί σε οργιάζοντα περιβάλλοντα αντίστοιχα εκρηκτικών χρωματισμών, σε καταγάλανους ουρανούς, αφρισμένες θάλασσες, καταπράσινες φύσεις.

Αφήνει τις τρισδιάστατες μνήμες του από την γλυπτική να τον οδηγήσουν στη νέα σφαίρα των δύο διαστάσεων αντλώντας την έμπνευση του από την αντίστοιχη αγαπημένη θεματική του. Μια επιλεγμένη και συνειδητή επιστροφή στο τελάρο που αποπνέει αισιοδοξία και θετική διάθεση.

Τα έργα του όπως και τα γλυπτά του, αποτελούν μια εξαιρετική πρόταση για ένα ιδιαίτερο δώρο που θα μείνει σε όλους αξέχαστο! Βάζουμε Τέχνη στη διακόσμηση του σπιτιού, ή τη χαρίζουμε σε αγαπημένα πρόσωπα. Όσοι πάλι θα θέλατε ένα τόσο μοναδικό δώρο, δεν έχει παρα να τα εντάξετε στη λίστα γάμου σας!

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop