Τετάρτη 31.05.2023 | Εορτάζουν: Ερμείας, Ερμειάς, Ερμεία, Μάγος, Μάγια

Ο ανήθικος άξονας της Ευρώπης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ24.03.2020 | 7:52 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Μπορεί να μην είναι ακριβώς η ώρα, αλλά δεν μπορώ να αποφύγω το σχόλιο για την Ευρώπη που έχουμε ή καλύτερα που δεν έχουμε.

…Έχουμε και λέμε λοιπόν. Η Γερμανία και η Γαλλία, δηλαδή, ο βασικός άξονας της Ενωμένης (λέμε τώρα) Ευρώπης, απαγόρευσαν  τις εξαγωγές ιατρικού, υγειονομικού εξοπλισμού (από αναπνευστήρες και αντιδραστήρες, μέχρι γάντια) στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να τα αποθεματοποιήσουν παρότι η εξάπλωση της πανδημίας εκεί είναι  σε μικρότερη κλίμακα συγκριτικά με άλλες χώρες. Η απαγόρευση αφορά  και την Ιταλία όπου οι άνθρωποι πεθαίνουν κατά χιλιάδες. Η Γερμανία δεν έμεινε μόνο εκεί. Παρακρατεί μέρος του υγειονομικού υλικού που εισάγεται μέσω των αεροδρομίων της  από την Κίνα σε χώρες της Ε.Ε., μεταξύ των όποιων βέβαια  συμπεριελαμβάνεται  και η Ελλάδα!

Η Γερμανία πλέον σταδιακά αποδεσμεύει τις εξαγωγές ιατρικού, υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού, ενώ η Γαλλία εξακολουθεί την… καραντίνα.

Αντιθέτως, η Ρωσία και η Κούβα, δυο χώρες που διατήρησαν, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία,  ισχυρά συστήματα δημόσιας υγείας, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της Ιταλίας αποστέλλοντας στη γειτονική χώρα, όχι μόνο ιατροφαρμακευτικό υλικό, αλλά και δεκάδες γιατρούς για να ριχθούν στη μάχη ενάντια στον κορωνοΐο.

Οποιοδήποτε σχόλιο, νομίζω ότι είναι περιττό.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης