Τρίτη 29.09.2020 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Ο απολογισμός της Β’ Ερασιτεχνικής

Χωρίς κατηγορία07.06.2019 | 1:30 πμ

Γράφει ο/η

Athletic News

Γράφει ο/η Athletic News

H αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα της Β΄ ερασιτεχνικής τελείωσε και πλέον το πρωτάθλημα ανήκει στο παρελθόν με τις ομάδες να ετοιμάζονται για νέες αγωνιστικές περιπέτειες την νέα χρονιά. Το πρωτάθλημα που μας πέρασε κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του καθ΄ όλη τη διάρκειά του και οι ποδοσφαιρόφιλοι δεν απογοητεύτηκαν από τα τελικά αποτελέσματα τα οποία δεν εξέπληξαν κανέναν. Παραληθαίοι και Ριζαριό ανέβηκαν στην Α΄ ερασιτεχνική από τον πρώτο όμιλο, ενώ το ίδιο δρομολόγιο έκανα η Μουριά και η Λυγαριά από τον Β΄ όμιλο.

 

Όσον αφορά την αγωνιστική κατάσταση στον πρώτο όμιλο τα πράγματα από την αρχή έδειχναν να είναι πιο ξεκάθαρα όσο αναφορά το ποιες ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο της ανόδου. Αυτές δεν ήταν άλλες από τους Παραληθαίους και το Ριζαριό . Οι δύο σύλλογοι διέθεταν τα πιο ποιοτικά ρόστερ στην κατηγορία και για το μόνο που θα πάλευαν ήταν ο τίτλος του πρωταθλητή. Εν τέλει το πρωτάθλημα κατέληξε στους Πραληθαίους οι οποίοι στα μεταξύ τους ντέρμπι με το Ριζαρίο ήταν και τις δύο φορές νικητές. Για την Τρίτη θέση πάλεψαν οι Καρυές αλλά το σωματείο κυρίως στο δεύτερο μισό έμεινε από δυνάμεις και δεν πραγματοποίησε τον στόχο της. Την Τρίτη θέση κατέλαβε το Ζάρκο κάνοντας κυρίως στο δεύτερο μισό μια αξιόλογη πορεία. Το Κηπάκι από την άλλη πλήρωσε την κακή του πορεία στο πρώτο μισό αφού στη δεύτερη στροφή του πρωταθλήματος ανέβασε ταχύτητα και διεκδίκησε μέχρι και την Τρίτη θέση.

 

Στον δεύτερο όμιλο τώρα τα πράγματα ήταν πιο αμφίρροπα. Η Μουριά που κατέκτησε το πρωτάθλημα είχε έμπειρους παίκτες που δημιούργησαν ένα ποιοτικό ρόστερ που εξασφάλισε την πρώτη θέση προς τα τέλη της περιόδου. Για την δεύτερη θέση έγινε μάχη κυριολεκτικά μάχη σώμα σώμα  μέχρι το τέλος καθώς τρεις ομάδες διεκδικούσαν άνοδο. Τελικά η 2η θέση καπαρώθηκε από την Λυγαριά που έδειξε ψυχραιμία στο τέλος και έκανε τις νίκες που έπρεπε κάνοντας παράλληλα σωστή διαχείριση στα ντέρμπι. Η Θεόπετρα και ο Ασπρόβλατος αφού δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη δεύτερη θέση έπρεπε τουλάχιστον να παλέψουν για την Τρίτη που οδηγούσε σε αγώνα κατάταξης. Τελικά ούτε αυτή τη θέση μπόρεσαν να καλύψουν αφού στο τέλος ο Ασκληπιός Πιαλείας κάνοντας υπέρβαση τις τελευταίες αγωνιστικές και ευνοούμενος από τα υπόλοιπα αποτελέσματα τερμάτισε στην 3η θέση και παράλληλα έπαιξε στον αγώνα κατάταξης.

 

Στον αγώνα κατάταξης ανάμεσα σε Ζάρκο και Ασκληπιό Πιαλείας μεγάλη νικήτρια ήταν η ομάδα του Ασκληπιού αφού επικράτησε 2-1 και έτσι έχει αυτή πλεονέκτημα ώστε να αγωνιστεί στην Α΄ ερασιτεχνική σε περίπτωση που κάποια ομάδα από εκεί δε δηλώσει συμμετοχή. Ο αγώνας ανάμεσα σε αυτές τις δύο ισοδύναμες ομάδες ήταν πραγματικά αμφίρροπος και το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες  με την ομάδα της Πιαλείας να δείχνει ότι θέλει πιο πολύ το παιχνίδι.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop