Κυριακή 04.12.2022 | Εορτάζουν: Βαρβάρα, Ρούλα, Ρίτσα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Βαρβαρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

Ο «Ασκληπιός» αναδεικνύει τον πολιτισμό μας στις 14 Απριλίου στην μεγάλη εκδήλωσή του

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ05.02.2019 | 4:03 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την κορυφαία του πολιτιστική εκδήλωση – γιορτή της Παράδοσης, διοργανώνει ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων «Ο Ασκληπιός», την ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019  και ώρα 7 μ.μ, στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Στην εκδήλωση εκτός από το σύνολο των χορευτικών τμημάτων του «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ», θα συμμετέχουν   και  Πολιτιστικά Σωματεία του Νομού μας.

Πρόκειται να ξεδιπλωθούν Παραδοσιακοί χοροί και Τραγούδια, από  ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΗΠΕΙΡΟ – ΘΡΑΚΗ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ – ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, με γερές ρίζες από το παρελθόν, ρυθμοί, μελωδίες, ήθη και έθιμα, αναδεικνύοντας τα στοιχεία που ενώνουν, τις ιδιαίτερες παραδόσεις και τους Πολιτισμούς, με τη βαθιά και διαφορετική κουλτούρα!!! Συγχρόνως ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» καλοσωρίζει την Άνοιξη!!!

Ο άνθρωπος συχνά ένιωθε και νιώθει την ανάγκη ,να εκφράσει τη ζωή του,τη χαρά,την  αγάπη, τους καημούς  του ,με το τραγούδι και το χορό, αυτό το ξεχείλισμα της ψυχής !!!!

Την ξεχωριστή εκδήλωση προετοιμάζουν οι έμπειροι και καταξιωμένοι χοροδιδάσκαλοι:

– Ηλίας Ζαχαράκης : Δ/νση των Χορευτικών

– Σταύρος  Σούλιος

– Βανέσα  Λαχάνου

Θα συμμετέχει όλο το δυναμικό του  «Ασκληπιού», χορευτές και χορεύτριες όλων των ηλικιών, οι οποίοι με την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων από τον Οκτώβριο 2018 μέχρι σήμερα ,προετοιμάζονται για τη μεγάλη Λαογραφική  εκδήλωση.

Την εκδήλωση θα καλύψει ορχήστρα – η αφρόκρεμα της παραδοσιακής μουσικής – Χρυσόστομος Μητροπάνος Τραγούδι – Χρήστος Κιτσόπουλος Κλαρίνο – Μάριος Σαρακατσιάνος Λαούτο-Τραγούδι ,Καλλιάρα Δήμητρα κανονάκι-τραγούδι, – Στέφανος Γεωργίου Βιολί ,Μούτσελος Νίκος Γκαϊντα, Βασίλης Γαλάνης  κρουστά.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης