Παρασκευή 03.02.2023 | Εορτάζουν: Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα, Συμεών, Συμεώνης, Σύμος, Συμεωνή, Συμεωνία, Συμεώνα, Σύμη

Ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» το Σάββατο στην εκπομπή «Στην Υγειά μας ρε Παιδιά» του ΣΚΑΙ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ22.01.2020 | 5:09 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» Τρικάλων, συμμετέχει το Σάββατο 25-1-2020 και ώρα 9:00 μ.μ., στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου στο ΣΚΑΙ «Στην υγειά μας ρε παιδιά» με δύο εκπληκτικές και έμπειρες χορευτικές ομάδες, στο παραδοσιακό γλέντι – αφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι.

Άρωμα αυθεντικής παραδοσιακής Ελλάδας, γεμάτη μουσική, τραγούδι, χορό και παραδοσιακές φορεσιές ,που θα μας «ταξιδέψουν» σε όλα τα μέρη της Χώρας μας.

Ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» ως γνήσιος εκφραστής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ιδιαίτερα της τοπικής μας παράδοσης, παρουσιάζει χορούς από τη ΘΕΣΣΑΛΙΑ και την ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ.

Στους τοπικούς μας χορούς ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», με τους κορυφαίους, στη χώρα μας ερμηνευτή Χρυσόστομο Μητροπάνο και μουσικούς Ν. Φιλιππίδη, τον συμπολίτη μας και φίλο Χρήστο Κιτσόπουλο και Γ. Κοτσίνη στο κλαρίνο, οι οποίοι ακολουθώντας πιστά τους χορευτές και χορεύτριες του «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ» και αντίστροφα, δημιούργησαν μια εκπληκτική χορευτική πανδαισία αποσπώντας τον θαυμασμό, τους επαίνους, και το θερμό χειροκρότημα όλων των προσκεκλημένων.

Είναι η μαγική στιγμή που ο μουσικός εμπνέεται από τον χορευτή και βγάζει ό,τι καλύτερο διαθέτει και αντίστοιχα ο χορευτής, εμπνέεται από τον μουσικό και δίνει όλο του το μεράκι, την τέχνη και την ψυχή του.

Στους χορούς της Μικράς Ασίας το χορευτικό τμήμα του «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ», εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε, για την άριστη και άψογη εμφάνισή του, με τους εξαιρετικούς μουσικούς και ερμηνευτές Αρετή Κετιμέ, Λ. Φιλιππίδη, Βαγ. Δημούδη, Μαν. Κουτσαγγελίδη και άλλοι.

Στη χορευτική αυτή παραδοσιακή βραδιά συμμετέχουν χορευτικά πολιτιστικών συλλόγων που καλύπτουν όλες τις περιοχές της χώρας μας.

Στο πάνελ των προσκεκλημένων, ο δάσκαλος της παραδοσιακής μας μουσικής, Χρυσόστομος Μητροπάνος (ερμηνευτής), επίτιμο μέλος του ΔΣ του «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ», μας τιμά με τη φιλία του, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, η δημοσιογράφος του TV10 κ. Όλγα Αντωνίου και πολλοί άλλοι.

Την αποστολή του «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ», συνόδευσαν ο Πρόεδρος Γιάννης Σούλιος και οι καταξιωμένοι χοροδιδάσκαλοι Ηλίας Ζαχαράκης και Σταύρος Σούλιος.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ