εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει πάνω από 1.700 μαθητές και μαθήτριες στα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα, τα Ιωάννινα και την Αθήνα. Κοινός στόχος της μαθητικής Ομάδας Δράσης για τον Ασπροπάρη είναι να μην επιτρέψει την εξαφάνιση των υπέροχων αυτών γυπών από τον ελληνικό ουρανό και να αναλάβει ενεργό ρόλο στην προστασία τους! Περιμένουμε με ανυπομονησία τη νέα σχολική χρονιά, που ελπίζουμε να μας δοθεί η δυνατότητα να επισκεφθούμε περισσότερα σχολεία, ώστε να γίνει η μαθητική Ομάδα για την προστασία του Ασπροπάρη ακόμα μεγαλύτερη και να μεταφέρουμε από κοινού το μήνυμα πως η ώρα για δράση είναι ΤΩΡΑ, πριν να είναι πολύ αργά Επιστροφή λοιπόν τον Σεπτέμβρη, για να τηρήσουμε την από κοινού υπόσχεση να βάλουμε τα δυνατά μας για να επιστρέφουν κάθε χρόνο οι Ασπροπάρηδες σε έναν τόπο φιλόξενο και ασφαλή από δηλητηριασμένα δολώματα! Ευχαριστούμε θερμά το 3ο, 4ο & 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, το 9ο,13ο, 16ο, 26ο & 33ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ Τρικάλων, το 13ο & 27ο ΔΣ Ιωαννίνων και το 120ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών για τη συνεργασία και τις υπέροχες δημιουργίες τους. Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE «ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη», με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συγχρηματοδότηση του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, του Πράσινου Ταμείου και του Ιδρύματος MAVA." /> Ο Ασπροπάρης εύχεται καλό καλοκαίρι στη «Μαθητική Ομάδα Δράσης για τον Ασπροπάρη» - Η ΕΡΕΥΝΑ
Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Ο Ασπροπάρης εύχεται καλό καλοκαίρι στη «Μαθητική Ομάδα Δράσης για τον Ασπροπάρη»

ΤΟΠΙΚΑ06.07.2021 | 6:54 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το καλοκαίρι έφτασε, το σχολικό κουδούνι σταμάτησε να χτυπά και η Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας κάνει ανασκόπηση της χρονιάς, φέρνοντας στο νου τις στιγμές που ζήσαμε την ιδιαίτερη αυτή χρονιά με τη μαθητική «Ομάδα Δράσης για τον Ασπροπάρη».

Παρόλο που αυτή η χρονιά είχε αρκετούς περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας, η μαθητική «Ομάδα Δράσης για τον Ασπροπάρη» μας απέδειξε πως τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την προσπάθειά μας να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για  τον μικρότερο και πιο απειλούμενο γύπα της χώρας μας!

H εκπαιδευτική ομάδα της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ προσάρμοσε μέρος του εκπαιδευτικού υλικού «Αποστολή διάσωσης του Ασπροπάρη: μαζί στο χθες, το σήμερα και το αύριο», αξιοποιώντας τις μεθόδους της σύγχρονης και ασύγχρονης διδασκαλίας, ενώ προς το τέλος της σχολικής χρονιάς και αφού το επέτρεψαν οι συνθήκες, επιστρέψαμε στις τάξεις και τις σχολικές αυλές, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Οι μαθητές και μαθήτριες τίμησαν τον γύπα Ασπροπάρη μέσα από τις δημιουργίες τους, όπως ζωγραφιές, ποιήματα και ευφάνταστες κατασκευές, ενώ αξιοποιώντας τις γνώσεις που έλαβαν από την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος σχεδίασαν αφίσες με θέμα τον Ασπροπάρη (3ο ΔΣ Καλαμπάκας), ακόμη και ετοίμασαν ολόκληρη παράσταση κουκλοθέατρου (120ο ΔΣ Αθηνών)! Ως ένα «ευχαριστώ» για τις προσπάθειες τους, όλα τα μέλη της μαθητικής Ομάδας Δράσης έλαβαν τα αυτοκόλλητα, τις κονκάρδες και τον Οδηγό Ειδικών Αποστολών της Ομάδας Δράσης για τον Ασπροπάρη.

Μέχρι σήμερα, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει πάνω από 1.700 μαθητές και μαθήτριες στα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα, τα Ιωάννινα και την Αθήνα. Κοινός στόχος της μαθητικής Ομάδας Δράσης για τον Ασπροπάρη είναι να μην επιτρέψει την εξαφάνιση των υπέροχων αυτών γυπών από τον ελληνικό ουρανό και να αναλάβει ενεργό ρόλο στην προστασία τους!

Περιμένουμε με ανυπομονησία τη νέα σχολική χρονιά, που ελπίζουμε να μας δοθεί η δυνατότητα να επισκεφθούμε περισσότερα σχολεία, ώστε να γίνει η μαθητική Ομάδα για την προστασία του Ασπροπάρη ακόμα μεγαλύτερη και να μεταφέρουμε από κοινού το μήνυμα πως η ώρα για δράση είναι ΤΩΡΑ, πριν να είναι πολύ αργά

Επιστροφή λοιπόν τον Σεπτέμβρη, για να τηρήσουμε την από κοινού υπόσχεση να βάλουμε τα δυνατά μας για να επιστρέφουν κάθε χρόνο οι Ασπροπάρηδες σε έναν τόπο φιλόξενο και ασφαλή από δηλητηριασμένα δολώματα!

Ευχαριστούμε θερμά το 3ο, 4ο & 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, το 9ο,13ο, 16ο, 26ο & 33ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ Τρικάλων, το 13ο & 27ο ΔΣ Ιωαννίνων και το 120ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών για τη συνεργασία και τις υπέροχες δημιουργίες τους.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE «ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη», με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συγχρηματοδότηση του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, του Πράσινου Ταμείου και του Ιδρύματος MAVA.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ