Κυριακή 19.05.2024 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ο Δ. Παπαστεργίου για την κατάργηση των πιστοποιητικών

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ04.05.2024 | 12:35 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Για τον ψηφιακό βοηθό μίλησε σε συνέντευξή του τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, αλλά και την προώθηση μετά το Πάσχα της κατάργησης της έκδοσης πιστοποιητικών.

Όπως τόνισε «Ο ψηφιακός βοηθός που πλέον έχει μπει στη ζωή μας και χρησιμοποιείται από χιλιάδες πολίτες κάθε μέρα θα μπορέσει να δίνει πιστοποιητικά τα οποία απλά θα τα ζητάμε. Θα τα εκφωνούμε ή θα τα γράφουμε και θα μας τα παρουσιάζει στη θυρίδα κατευθείαν στη θυρίδα, για όσο καιρό έχουμε ακόμα πιστοποιητικά γιατί ο σκοπός είναι να πάμε σε εκκαθάριση πιστοποιητικών τουλάχιστον αυτών που μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς καν να παραχθούν σε ένα ψηφιακό αρχείο. Η σχετική νομοθεσία πέρασε από την  Βουλή πριν από περίπου τρεις εβδομάδες και με το υπουργείο Εσωτερικών ξεκινάμε να πιάσουμε τα δύο πιο δημοφιλή, το γέννησης και το οικογενειακής κατάστασης. Μετά το Πάσχα ξεκινάμε διαδικασίες για να καταργηθεί η έκδοσή τους και πλέον αυτή αναζήτηση να γίνεται αυτεπάγγελτα από τις υπηρεσίες που τα ζητάνε».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης