Σάββατο 22.06.2024 | Εορτάζουν: Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια,Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ο Δ. Παπαστεργίου για το δορυφορικό πρόγραμμα της Ελλάδας

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ06.06.2024 | 3:52 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Για το νέο δορυφορικό πρόγραμμα της Ελλάδας και την σύνδεσή του με την προστασία του περιβάλλοντος και την πρόγνωση, μίλησε σε συνέντευξή του στο Lifo ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο Τρικαλινός Υπουργός χαρακτηρίζει τον μηχανισμό του MyCoast πρόκριμα «για το πόσες ακόμη δυνατότητες μας δίνουν η δορυφορική αποτύπωση και οι χάρτες». Και το συνδυάζει και με το καινούργιο δορυφορικό πρόγραμμα το οποίο τρέχει. «Ήδη δύο διαγωνισμοί έχουν τελειώσει» όπως είπε.

Βάσει των νέων δυνατοτήτων που δίνει το πρόγραμμα των 15 μικροδορυφόρων, «θα έχουμε τόση πληροφορία, η οποία μπορεί να μας χρησιμεύσει στη μετεωρολογία και την έγκαιρη πρόγνωση για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς επίσης για τη διάβρωση των ακτών, για πλημμυρικά φαινόμενα, για την προστασία των δασών».

Πότε θα τα δούμε αυτά; «Η συμφωνία που κάναμε με τις εταιρείες που πήραν τους διαγωνισμούς είναι ότι οι δορυφόροι εκτοξεύονται το 2026, σε δύο χρόνια. Αλλά μέχρι τότε, θέλουμε υλικό από τους υφιστάμενους δορυφόρους που έχουν αυτές οι εταιρείες».

«Το νέο διάστημα, το newspace, είναι φοβερά ενδιαφέρον», σημειώνει και συμπληρώνει: «Έχω εντυπωσιαστεί – αν ξεκινούσα από την αρχή το Πολυτεχνείο, θα διάλεγα αυτόν τον κλάδο. Τόσο πολύ με έχει εκστασιάσει».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης