Παρασκευή 21.06.2024 | Εορτάζουν: Αφροδίσιος, Αφροδισία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Όταν όμως, έρθει η στιγμή που θα χάσουμε κι αυτά που έχουμε (γιατί στο τέλος νομοτελειακά εκεί θα καταλήξουμε) τότε θα μας πονέσει αλλά θα είναι αργά. 

Ο δήμαρχος και ο παλαιοκομματισμός του Γαβρόγλου

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ08.01.2019 | 2:38 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Τον δήμαρχο δεν μπορείς να τον πεις  αγενή.  Το αντίθετο, γνωρίζει το  Savoir Vivre ίσως καλύτερα και από τον Ζαμπούνη… Το να βγει ο Δημήτρης Παπαστεργίου και να… περάσει γενιές δεκατέσσερις τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και μάλιστα στο παρά πέντε της προεκλογικής περιόδου, δεν είναι τυχαίο. Ούτε ήταν παρόρμηση της στιγμής αφού ο ίδιος έστειλε την επιστολή πριν τα Χριστούγεννα αλλά τη δημοσιοποίησε τώρα και μάλιστα σε μια πιο light εκδοχή της.

Ήταν το… δούλεμα που λέει και ο ίδιος, που τον οδήγησε στην απόφαση να τα… χώσει στον υπουργό. Και ήταν όντως χοντρό το δούλεμα. Δούλεμα της… αρκούδας για την κατανομή των σχολών και των τμημάτων του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που είναι ο ορισμός του παλαιοκομματισμού. Επί μήνες ο υπουργός επικαλούνταν διάφορα επιστημονικά κριτήρια για την κατανομή των τμημάτων. Στη σύσκεψη του περασμένου Οκτωβρίου επικαλέστηκε μελέτες, συγκλήτους, υποδομές για να αποκρούσει το αίτημα των Τρικάλων για την ίδρυση νέων τμημάτων στην πόλη. Και την επομένη, πήγε και ίδρυσε τμήματα σε Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα και Λαμία χωρίς καμιά εισήγηση από τη σύγκλητο. Χωρίς κανένα επιστημονικό κριτήριο. Χωρίς κανένα λογικοφανές επιχείρημα. Με το.. έτσι θέλω, πήγε και άλλαξε τον χάρτη της κατανομής των τμημάτων για να ικανοποιήσει τοπικά αιτήματα και για να βολέψει «ημέτερους» σε θέσεις διδακτικού προσωπικού όπως στην περίπτωση του τμήματος Ψυχολογίας που ιδρύεται στο Βόλο.

Μπορεί η δομή του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η αδικία σε βάρος των Τρικάλων να είναι μια σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων της Τρικαλινής κοινωνίας. Μπορεί να μην καίγεται καρφί στους περισσότερους Τρικαλινούς για το αν θα έρθουν δεν θα έρθουν νέα τμήματα στην πόλη. Όταν όμως, έρθει η στιγμή που θα χάσουμε κι αυτά που έχουμε (γιατί στο τέλος νομοτελειακά εκεί θα καταλήξουμε) τότε θα μας πονέσει αλλά θα είναι αργά.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης