Τρίτη 29.09.2020 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Ο Δήμος Πύλης έψαχνε τον ΟΓΑ…

ΤΟΠΙΚΑ30.07.2019 | 2:18 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε επισημάνει δημοσιογραφικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΓΑ στη Λάρισα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν χιλιάδες ασφαλισμένοι στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς.

Πάνω από μια πενταετία, ο οργανισμός βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης χωρίς τον απαιτούμενο αριθμό υπαλλήλων με αποτέλεσμα, να μην μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα στα αιτήματα των ασφαλισμένων. Για την ακρίβεια ούτε καν να σηκώσουν το τηλέφωνο… Προ πολλών ετών πια, επισημαίναμε ότι οι ανταποκριτές του ΟΓΑ στην περιοχή, στέλνανε φαξ κατεπείγον αίτημα για τηλεφωνική επικοινωνία, ώστε να τους καλούν με την πρώτη ευκαιρία μεν-μετά από μέρες δε- από την περιφερειακή υπηρεσία του οργανισμού.

Για το λόγο αυτό, θέλησε να διαπιστώσει τι συμβαίνει και να παρέμβει ο δήμαρχος Πύλης κ. Μαράβας, ο οποίος βρέθηκε στον ΟΓΑ Λάρισας, μην μπορώντας αλλιώς να επικοινωνήσει με τους υπαλλήλους εκεί, για ζητήματα των δημοτών του δήμου.  Η επίσκεψη του δημάρχου δεν απέφερε βέβαια κανένα αποτέλεσμα, μιας και ο υπεύθυνος έλειπε ενώ οι υπόλοιποι υπάλληλοι επικαλέστηκαν έλλειψη προσωπικού. Το ζητούμενο βέβαια είναι ότι στις μέρες της ψηφιακής επικοινωνίας και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ασφαλισμένοι και εργαζόμενοι είναι όμηροι μιας ιδιαίτερα δυσάρεστης κατάστασης, αναγκαζόμενοι να διανύουν αποστάσεις μέχρι Λάρισα και Αθήνα πολλές φορές για να εξυπηρετηθούν.

Την ίδια ώρα, σε αναμονή για αιτήματα συντάξεων, ασφαλιστικών θεμάτων κτλ βρίσκονται χιλιάδες συμπολίτες τόσο στο δήμο Πύλης όσο και στους υπόλοιπους δήμους της περιοχής, και με τη Θεσσαλία να είναι μια αγροτικά παραγωγική περιοχή, καταλαβαίνουμε το κόστος που έχει η υποστελέχωση ενός τόσο σημαντικού οργανισμού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop