Πέμπτη 28.09.2023 | Εορτάζουν: Χαρίτων, Χαρίτωνας, Χαρίτος

O Dr. Σωτήρης Μιχαλίτσης ιατρός των Ικάρων

ΑΘΛΗΤΙΚΑ21.11.2019 | 12:13 πμ

Γράφει ο/η

Athletic News

Γράφει ο/η Athletic News

Ένας κορυφαίος επιστήμονας, ο τρικαλινός ιατρός Σωτήρης Μιχαλίτσης θα είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα αναλάβει επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ομάδας μπάσκετ ων Ικάρων Τρικάλων. Στην χθεσινή προπόνηση μάλιστα παρουσιάστηκε στην ομάδα από τον πρόεδρο Κώστα Σκρέτα και έθεσε εαυτόν στην υπηρεσία των “κιτρινόμαυρων.

 

Το βιογραφικό…

Ο κ. Μιχαλίτσης είναι ορθοπαιδικός χειρούργος, εξειδικευθείς σε παθήσεις σπονδυλικής στήλης. Έχει master της Γερμανικής Εταιρείας ΣΣ (DWG), πρ. επαμ. Α’ Klinikum Dortmund, πρ. Αναπλ. Διευθυντής Klinikum Magdeburg, Fellow of European Board of Orthopaedic Surgeons (EBOT).

Γεννήθηκε στις 27.04.1976 στα Τρίκαλα, όπου και ολοκλήρωσε τη σχολική εκπαίδευση στο 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο Τρικάλων. Το 1993 πέτυχε την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Λάρισα) και αποφοίτησε με βαθμό «Λίαν καλώς» το 2000.

Από το 2000 ως το 2001 υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, το Κέντρο Υγείας Πύλης και στα Αγροτικά Ιατρεία Μεγάλων Καλυβίων, Λόγγου και Αγίας Κυριακής. Επέλεξε την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας και εκπαιδεύτηκε εξ’ ολοκλήρου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Συγκεκριμένα, για ένα έτος υπήρξε ειδικευόμενος στη Γενική Χειρουργική  (2002) και ένα εξάμηνο στη Θωρακοχειρουργική Κλινική (2003). Το βασικό σκέλος της ειδικότητας από το Νοέμβριο του 2006 ως το Μάρτιο του 2011 το υπηρέτησε στην Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική, υπό τον Καθηγητή Κ.Ν. Μαλίζο. Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας του Ορθοπαιδικού Χειρουργού στις 14.2.2011. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας  μετέβη με εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσει χειρουργική σπονδυλικής στήλης στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Magdeburg Γερμανίας (Μάρτιος-Ιούνιος 2010). Στο μεσοδιάστημα 2004 ως  2006 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως ιατρός μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας (Γ.Ν.Α, Α.Α Καρπάθου, 110ΠΜ Λάρισα) και ήταν υπότροφος συνεργάτης της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Wichernhaus-Rummelsberg στη Νυρεμβέργη Γερμανίας, με αντικείμενα τη χειρουργική ώμου και την εγκεφαλική παράλυση στα παιδιά.

Από το Φεβρουάριο του 2012 ως τον Ιούλιο του 2016 διετέλεσε Επιμελητής Β’ στην Κλινική Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης (Klinik für Wirbelsäulenchirurgie) του Klinikum Dortmund στη Γερμανία. Τον Αύγουστο του 2016 ανέλαβε χρέη Επιμελητή Α’ στην Κλινική Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης και Παιδοορθοπαιδικής (Klinik für Wirbelsäulenchirurgie und Kinderorthopädie) του Klinikum Magdeburg  Γερμανίας. Από τον Φεβρουάριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2019, εξελίχθηκε σε Αναπληρωτή Διευθυντή στην ίδια κλινική.

Διευθύνει το διαγνωστικό και επεμβατικό κέντρο παθήσεων σπονδυλικής στήλης myspine®.

Το Φεβρουάριο του 2019 πιστοποιήθηκε μέσα από ενδελεχή και μακρόχρονη διαδικασία ελέγχου, ως Εξειδικευμένος Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης από τη Γερμανική Εταιρεία Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης (DWG Master Zertifikat No 530). Στις 29.10.2015 κτήση του Διπλώματος Eurospine στο Στρασβούργο. Έλαβε τον τίτλο Fellow of European Board of Orthopaedics and Traumatology  στις 2.10.2011  (επιτυχών στην εξέταση για κτήση του τίτλου στο Παρίσι).

Από το Νοέμβριο του 2015 είnαι Διδάκτωρ της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο διδακτορικής διατριβής «Το ανθρώπινο μοντέλο στην ανάπτυξη οστεοαρθρίτιδας γόνατος μετά από ρήξη και αποκατάσταση προσθίου χιαστού συνδέσμου». Στα πλαίσια εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής παρακολούθησε κύκλο μαθημάτων μεταπτυχιακού προγράμματος με τίτλο «Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

Στο επιστημονικό tου έργο περιλαμβάνονται ακόμη 11 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συγγραφή ενός κεφαλαίου σε πόνημα σχετικά με την επώδυνη αρθροπλαστική ισχίου και πολυάριθμες παρουσιάσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Επίσης διετέλεσε βασικός ερευνητής σε δυο κλινικές μελέτες.

Μιλά άπταιστα αγγλικά και γερμανικά. Είναι παντρεμένος με την Ορθοπαιδικό Αικατερίνη Βελώνη.

Σε λίγες ημέρες ο κ. Μιχαλίτσης θα ανοίξει το νέο του ιατρείο στην πόλη των Τρικάλων επί της οδού Μαχάωνος και Τζωρτζωπούλου. Ιατρείο υπάρχει και στη Λάρισα (Ασκληπιού 38). Χειρουργεί στο Ιασώ ενώ είναι Ακαδημαϊκός  Υπότροφος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης