Κυριακή 29.05.2022 | Εορτάζουν: Θεοδοσία, Θεοδόσω, Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια, Υπομονή

Ο Ερυθρός Σταυρός στο 2ο ΣΔΕ Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ05.10.2019 | 3:06 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Κάθε δεύτερο Σάββατο του Σεπτέμβρη έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η Παγκόσμια ημέρα Πρώτων Βοηθειών προκειμένου να τονιστεί τη σπουδαιότητα των Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση κάποιου που γνωρίζει πρώτες βοήθειες μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει κάποια ζωή. Το μήνυμα της φετινής χρονιάς είναι: «Αντιμετώπιση του αποκλεισμού».

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε επομένως στο σχολείο μας την Παρασκευή 27/9/2019,την κα. Γιοβανοπούλου Ελένη, Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Τρικάλων καθώς και την κα. Τσιρογιάννη Έλλη με ομάδα εθελοντών του παραρτήματος. Η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και εκπαιδευομένων του σχολείου πραγματοποιήθηκε βιωματικά όταν οι μαθητές κλήθηκαν να αναπαραστήσουν συνθήκες έκτακτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα λιποθυμικού επεισοδίου, εγκαυμάτων, αιμορραγίας και να χρησιμοποιήσουν τις αναγκαίες πρώτες βοήθειες.

Το σεμινάριο έκλεισε με την κοινή αποδοχή όλων των παρευρισκόμενων ότι τα ατυχήματα και οι ξαφνικές αδιαθεσίες εμφανίζονται χωρίς καμιά προειδοποίηση και ο καθένας μπορεί επομένως να κληθεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση. Η καλή μας διάθεση και η αγάπη που έχουμε για κάποιον δεν είναι αρκετά για να τον σώσουν. Χρειάζεται γνώση και κατάλληλη εκπαίδευση για να είμαστε χρήσιμοι.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης