Παρασκευή 21.01.2022 | Εορτάζουν: Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής, Πατρόκλεια, Πατροκλά, Πάτρα, Πατρούλα

Ο ετήσιος χορός του ΕΠΟΣ Κρηνίτσας

ΤΟΠΙΚΑ24.02.2020 | 3:58 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Γλέντι, παράδοση και πολλές παρουσίες περιελάμβανε ο ετήσιος του Επιμορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κρηνίτσας, ο οποίος και πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 22/2/2020 στο κέντρο διασκέδασης “ΛΕΙΡΙΟΝ” στο Μεγαλοχώρι.

Η πρόεδρος του συλλόγου Μαριάννα Αποστόλου υποδέχθηκε τους καλεσμένους και απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό,  καλωσόρισμα και ευχαριστίες για τις πολλές παρουσίες και την στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Παπά Γιώργης, ιερέας της Κρηνίτσας, ο κ. Ηλίας Καλαμάρας, πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κρηνίτσας, ο κ. Ντίνος Μπάρδας Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, η κ. Κατερίνα Παπακώστα και ο κ. Θανάσης Λιούτας,  βουλευτές Ν. Τρικάλων, ο κ. Βάιος Τάσιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρικκαίων και εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων του Ν. Τρικάλων. Ευχαριστίες και ευχές απέστειλε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι φοιτητές:

– Γεωργούλας Απόστολος του Παναγιώτη και Νίκης

– Μπαλλάς Αχιλέας του Αλεξάνδρου και της Γεωργίας

– Λεφτεριώτης Ευάγγελος του Συμεών και της Αικατερίνης

– Πατσιά Ηλιάνα του Ευαγγέλου και της Μαρίας

Συγχαρητήρια απηύθυνε η Πρόεδρος και προς τους απόντες φοιτητές:

– Καλαϊτζάκη Δήμητρα του Αντωνίου και της Πανωραίας,

– Παπαδημητρίου Ευθύμιος του Νικολάου και της Μαρίας

– Τσιάρα Χαριτίνη του Γεωργίου και της Αικατερίνης

Για την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης ο σύλλογος προσκάλεσε καταξιωμένους μουσικούς:  Κλαρίνο Βασίλης Μπακαγιάννης, Δημοτικό τραγούδι Ξενοφώντας Τσιούνης,  Αρμόνιο Γιάννης Γεωργίου, Κιθάρα Χρήστος Αδάμοςκαι Λαϊκό Τραγούδι Δημήτρης Βουτυρέας. Το χορευτικό του Συλλόγου παρουσίασε την αξιόλογη δουλειά του χοροδιδάσκαλου Ηλία Ζαχαράκη και παρουσίασε χορούς από όλη την Ελλάδα. Ευχαριστούμε πολύ τον χοροδιδάσκαλό μας. Το ελληνικό δημοτικό τραγούδι αναπτύσσεται από την ανάγκη που έχει κάθε λαός να εκφράσει συναισθήματα, ιδανικά, τους πόνους και τις χαρές του. Ο μεγάλος μουσουργός από τη Φινλανδία Ζιμπέλιους είπε: “Ω, Ελλάς ! Εάν θέλεις κάτι να θαυμάσεις, θαύμασε τα δημοτικά σου τραγούδια!”. Και ο Γερμανός συγγραφέας Γκαίτε είπε: “Εάν μπορούσα να γράψω έστω κι ένα ελληνικό δημοτικό τραγούδι, θα απέρριπτα ό,τι έχω γράψει μέχρι σήμερα!…”

Η Ταβέρνα “ΛΕΙΡΙΟΝ” που βρίσκεται στο Μεγαλοχώρι είναι ένας χώρος προσεγμένος και έχει ωραία αμφιθεατρική σχεδίαση. Λειτουργεί με τη διεύθυνση του κ. Ντίνου Τζέλη. Ετοίμασαν για τους καλεσμένους μας ωραίες γεύσεις, καλοψημένες μπριζόλες, ριζότο και πατάτες, σαλάτα και φέτα. Οι προσκεκλημένοι μας για άλλη μια φορά δήλωσαν πως απόλαυσαν ένα ωραίο δείπνο με απεριόριστο ποτό, άκουσαν ωραία παραδοσιακά και λαικά τραγούδια και χόρεψαν μέχρι το πρωί.

Οι χοροί του Επιμορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κρηνίτσας έχουν πάντα επιτυχία και όσοι παρευρεθούν φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Κλείσαμε το επόμενο ραντεβού για το Παραδοσιακό Πανηγύρι της Κρηνίτσας, που θα γίνει στις 20 Μαίου 2020. Η λαχειοφόρος περιελάμβανε πολλά και πλούσια δώρα που πρόσφεραν οι επιχειρήσεις του Νομού μας και έδωσε σε όλους την ευκαιρία να φύγουν με δώρα και να ενισχύσουν το ταμείο του Συλλόγου για να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε με επιτυχία την επόμενη εκδήλωση.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους φίλους μας και τους γνωστούς για τα δώρα που μας έδωσαν και ευχόμαστε στους ίδιους και στις οικογένειές τους υγεία, προκοπή και ευημερία. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους μεγάλους μας χορηγούς τον Θανάση Λούκα τον Μάνο Βασιλείου και τον Βάιο Φασούλα για τα βιβλία που χάρισε στο Σύλλογό μας.

Και του χρόνου !!!

Να μας έχει ο Θεός γερούς πάντα ν’ ανταμώνουμε
και να ξεφαντώνουμε βρε με χορούς κυκλωτικούς
κι άλλο τόσο ελεύθερους σαν ποταμούς.

 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου

Μαριάννα Αποστόλου

 

 

 

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020