Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Ο γερμανικός τύπος για τη συμφωνία Μέρκελ – Ζεεχόφερ

ΔΙΕΘΝΗ03.07.2018 | 5:22 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την άποψη ότι δεν έχει αποσοβηθεί πλήρως η κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό εκφράζουν οι περισσότερες γερμανικές εφημερίδες, με το Spiegel να χαρακτηρίζει «μύθευμα» την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

«Το πρόβλημα Ζεεχόφερ λύθηκε. Τίποτα περισσότερο» σχολιάζει η Welt.

«Στη διαμάχη με το CSU η Μέρκελ υποχώρησε, προς το παρόν. Η επικείμενη απώλεια της εξουσίας εν μέσω μιας ευαίσθητης παγκόσμιας κατάστασης ήταν αυτό που έδινε ισχύ στον εκβιασμό καθώς και η επικείμενη ανταρσία. Όμως τίποτε δεν έχει λυθεί» τονίζει η εφημερίδα.

Καθώς η γερμανίδα καγκελάριος φοβόταν ότι η ενδεχόμενη αποχώρηση του CSU από τον συνασπισμό θα θεωρούνταν ήττα από τις Βρυξέλλες και τις ΗΠΑ σε μια δύσκολη κατάσταση μεταξύ Βρυξελλών και Ουάσινγκτον, η Μέρκελ αποφάσισε να λύσει το πρόβλημα με τον Ζεεχόφερ. Όμως μεταξύ τους υπάρχει εκεχειρία και όχι ειρήνη, εκτιμά η Welt.

«Το μύθευμα μιας συμφωνίας» είναι ο τίτλος άρθρου γνώμης που βρίσκεται στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού Der Spiegel.

«Η Ένωση προσποιείται ότι κατέληξε σε συμβιβασμό στη διαμάχη για τους αιτούντες άσυλο. Στην πραγματικότητα Μέρκελ και Ζεεχόφερ έχουν μεταφέρει τη διαμάχη. Στο SPD. Στην Αυστρία. Και μέχρι την επόμενη ευκαιρία» σημειώνει το περιοδικό.

«Εκ πρώτης όψεως όλα είναι καλά», σχολιάζει σε άλλο του άρθρο το Spiegel.

«Προσωπική διαμάχη, ανακοίνωση μιας παραίτησης, η παραλίγο ρήξη μεταξύ του CSU και του CDU: Η διαμάχη για τους αιτούντες άσυλο αφήνει βαθιές πληγές μεταξύ του Ζεεχόφερ και της Μέρκελ. Και τελικά τι αξίζει ο συμβιβασμός;»,διερωτάται το περιοδικό.

«Συμφωνία την τελευταία στιγμή» σχολιάζει η Suddeutsce Zeitung, ενώ διερωτάται αν ο συμβιβασμός που επετεύχθη μεταξύ CDU και CSU έγινε εις βάρος του SPD.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και το άρθρο της εφημερίδας με τίτλο: «SPD και Αυστρία είναι τώρα στο επίκεντρο», καθώς πλέον μένει να επικυρώσει τη συμφωνία το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, ενώ έντονες είναι ήδη οι αντιδράσεις από τη Βιένη.

«Η Μέρκελ ανταμείβει το θέατρο σπίλωσης του CSU» τιτλοφορείται η Frankfurter Allgemeine, η οποία σχολιάζει ότι αν και τα δύο συντηρητικά κόμματα κατέληξαν σε συμφωνία προς το παρόν, το SPD ακόμη δεν έχει αποφανθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης