Παρασκευή 24.03.2023 | Εορτάζουν: Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης, Γρηγορία

Ο Κ. Αγοραστός στην 8η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας στη Λάρισα

ΤΟΠΙΚΑ21.02.2023 | 5:36 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Με την 8η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας που διοργανώνουμε στη Λάρισα, με την παρουσία των καλύτερων επιστημόνων της χώρας και σε συνεργασία με τους αγρότες, έχουμε απτά, μετρήσιμα αποτελέσματα, επενδύοντας στην σωστή ενημέρωση, γιατί ο ενημερωμένος παραγωγός είναι ο καλύτερος παραγωγός. Είναι μια κορυφαία Επιστημονική Συνάντηση προστιθέμενης αξίας για τους παραγωγούς, τους καταναλωτές, την εθνική οικονομία» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Κηρύσσω την έναρξη της 8ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φυτοπροστασίας, από τη Θεσσαλία όπου χτυπάει η καρδιά της αγροτικής οικονομίας, από τη Θεσσαλία της πρωτοπορίας και των συνεχών διακρίσεων. Από τη Θεσσαλία που πρωτοστατεί στον μετασχηματισμό για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και της Ατζέντας 2030 και είναι η μόνη ελληνική Περιφέρεια που έχει εκπληρώσει τις απαιτήσεις για την βιωσιμότητα, κατά περισσότερο από 50%. Από τη Θεσσαλία που επιλέχτηκε και συμμετέχει στην αποστολή της Ε.Ε. για 100 κλιματικά ουδέτερες περιοχές έως το 2030 και διακρίθηκε στις 200 καλύτερες πρακτικές green deal της Ευρώπης».

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε στις δράσεις και στις στοχευμένες πολιτικές που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας για μια αειφόρο σύγχρονη γεωργία: Η Θεσσαλία είναι η πιο πράσινη Περιφέρεια στη χώρα, με πολλά φιλοπεριβαλλοντικά έργα. Εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο της Ευρώπης, προς όφελος των αγροτών, η λίμνη Κάρλα από την οποία ποτίζονται δωρεάν 25.000 στρέμματα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επέκταση και σε άλλα 25.000 στρέμματα. Στη Θεσσαλία ξεκίνησε ένα ακόμη μεγάλο green deal έργο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε αγρότες του ΤΟΕΒ Πηνειού και του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας να ποτίζουν, χωρίς να πληρώνουν ρεύμα, με ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό -πρωτοπόρο στη χώρα- έργο. Η πολιτική μας βασίζεται στα 3 P, planet (πλανήτης), people (άνθρωπος), profit (κέρδος)» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Η 8η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας που πραγματοποιείται στο ΔΩΛ έως την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σειρά επιστημονικών και γεωτεχνικών φορέων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης